ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύτατες καταγγελίες Σπίρτζη μέχρι και για σαμποτάζ σε λεωφορεία

βαρύτατες-καταγγελίες-σπίρτζη-μέχρι-144039

Τέρατα και σημεία στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών αποκάλυψε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή.

Ο υπουργός προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες που αφορούν τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, την πρόκληση σαμποτάζ σε λεωφορεία και την ύπαρξη κυκλωμάτων.

Γνωστοποίησε συγκεκριμένα ότι πρόσφατα ενημερώθηκε για την ύπαρξη πορίσματος από επιτροπή στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) από το οποίο προκύπτει ότι κύκλωμα μέσα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών δεν επιτρέπει σε λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους, αλλά και να γίνεται συντήρηση.

Ο κ. Σπίρτζης συνέδεσε ορισμένα από τα κυκλώματα με μερίδα ΜΜΕ τα οποία όπως είπε έκαναν τηλεοπτικές εκπομπές μέσα σε αμαξοστάσια και σε εγκαταστάσεις συντήρησης.

«Ξαφνικά από 100 βλάβες την ημέρα, σε δέκα ημέρες φτάσαμε τις 230» ανέφερε και προκάλεσε αίσθηση καθώς κατήγγειλε (παρά τα όσα περί του αντιθέτου καταγγέλουν οι τεχνικοί στην ΟΣΥ) ότι υπάρχουν ανταλλακτικά, αλλά τα λεωφορεία μένουν εκτός λειτουργίας λόγω σαμποτάζ.

«Αποδεικνύεται ότι σε λεωφορεία που έβγαιναν εκτός λειτουργίας υπήρχε σαμποτάζ από μέσα, δηλαδή χτύπημα με σφύρι στα τακάκια λεωφορείων» είπε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η διοίκηση της ΟΣΥ έκανε έρευνα και υπήρξαν καταγγελίες εργαζομένων σε βάρος συναδέλφων τους που εργάζονταν στα αμαξοστάσια.

Ο κ. Σπίρτζης προανήγγειλε δικαστική έρευνα για τα σκάνδαλα αυτά, ενώ δεν έκρυψε οτι τα ίδια και χειρότερα γίνονταν και στην Θεσσαλονίκη.

Αποκάλυψε ότι προκειμένου να ανανωθεί ο στόλος των οχημάτων υπήρχε λογαριασμός ο οποίος, όπως είπε, έπρεπε να έχει 38.000.000 ευρώ. Είχε όμως μόνο 700 ευρώ

«Έπρεπε να έχουμε 38 εκατομμύρια που θα τοκίζονταν για να ανανεώνεται ο στόλος, κάποιοι τα πήραν αυτά τα χρήματα και ο θεός ξέρει που πήγαν» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε τέλος ότι υπήρχαν κυκλώματα που τύπωναν πλαστά εισιτήρια.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου