ΕΛΛΑΔΑ

Δικαιωμένη από το αποτέλεσμα δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα

δικαιωμένη-από-το-αποτέλεσμα-δήλωσε-η-485048

Ο πρωθυπουργός δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, δήλωσε η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ευχαριστώντας όλους όσοι στήριξαν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται σε μεγάλη ανοδική πορεία, με βάση τα ποσοστά που συγκεντρώνει σε όλη την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι πανελλαδικά το ποσοστό του κόμματος προσεγγίζει το 12%.

«Εμείς δεν είπαμε προεκλογικά ότι η ψήφος είναι αυτοδιοικητική, αλλά πολιτική και αυτό μας ικανοποιεί και μας δικαιώνει.»

Η γγ τόνισε ότι το κόμμα της έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στην εκλογική μάχη και κάλεσε τον ελληνικό λαό να καταψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα τους , μεταξύ των οποίων και το Μνημόνιο.

Ο κ. Παπανδρέου, είπε η κα Παπαρήγα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να καταλάβει τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα, που καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα δεν ενίσχυσε τη ΝΔ, ώστε να επαίρεται ότι ο αντιμνημονιακός της αγώνας δικαιώθηκε, που, ούτως ή άλλως, είναι κάλπικος όσον αφορά το Μνημόνιο.

«Το θετικό μήνυμα για το ΚΚΕ μεγαλώνει αποφασιστικά τις ευθύνες του κόμματος , προκειμένου να πετύχει το κυριότερο: Να συμβάλλει, δηλαδή, στην λαϊκή ενότητα, στην οργάνωση της πάλης του λαού ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή τα νέα μέτρα που έρχονται.»

Αναφερόμενη σε όσους επέλεξαν την αποχή, η κα Παπαρήγα είπε ότι πρέπει να ξανασκεφθούν την επιλογή τους και να μετατρέψουν την οργή τους σε ενεργητική στάση μέσα στο κίνημα.

Σχετικά με τη στάση του ΚΚΕ στο β΄ γύρο, η κ. Παπαρήγα επανέλαβε ότι είναι ανάγκη να διευρυνθεί η δυναμική του πρώτου γύρου και να καταψηφιστούν τα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί, όπως είπε, δεν πρόκειται να αλλάξουν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου