ΕΛΛΑΔΑ

Το μήνυμα είναι αλλαγή πολιτικής

το-μήνυμα-είναι-αλλαγή-πολιτικής-485061

Οι πολίτες απάντησαν στις αυτοδιοικητικές κάλπες στους «εκβιασμούς και την ανοιχτή παραπλάνηση από το ΠΑΣΟΚ» και απέρριψαν την πολιτική του μνημονίου, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για άνευ προηγουμένου, για κόμμα της αντιπολίτευσης, «ολική επαναφορά» του κόμματός του, ένα μόλις χρόνο από την οδυνηρή ήττα του 2009.

Όσοι ψήφισαν στην πλειοψηφία τους καταδίκασαν την πολιτική της κυβέρνησης και όσοι απείχαν απέρριψαν το δίλημμα των εκλογών, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι όσοι στήριξαν το μνημόνιο πήραν το μήνυμα. Ο λαός, είπε, δεν έδωσε στο ΠΑΣΟΚ τη λευκή επιταγή που ζητούσε.

Η «αναγεννημένη ΝΔ», όπως είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος τόσο στους πολιτικούς του αντιπάλους όσο και στο εσωτερικό του κόμματός του, προηγείται στους περισσότερους δήμους και σε πολλές νομαρχίες. Ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, πρόσθεσε, κατάφερε να εκμηδενίσει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ σε ένα χρόνο.

«Ποτέ άλλοτε κόμμα της αντιπολίτευσης δεν πέτυχε τέτοιας κλίμακας ‘ολική επαναφορά’ σε ένα χρόνο» τόνισε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι για πολλούς τα σημερινά αποτελέσματα έμοιαζαν αδιανόητα μέχρι πριν από δύο μήνες, ή ακόμα και -για ορισμένους- πριν από δύο ημέρες.

Οι πολίτες, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, έδωσαν μηνύματα και σε εμάς, «μόνο που εμείς έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας για να τα ακούμε». Το μήνυμα, εκτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι αλλαγή πολιτικής.

«Η αναγεννημένη ΝΔ πέτυχε τους στόχους της», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι το κόμμα του προσφέρει «αξιόπιστη εναλλακτική λύση» και κατέληξε: «Οι Έλληνες πλέον ξέρουν πού να ακουμπήσουν».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου