ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικοί για πλειστηριασμούς:Μας χρησιμοποιούν ως ειδικούς εκκαθαριστές

αστυνομικοί-για-πλειστηριασμούςμας-148141

Η κλιμάκωση των… ακτιβιστικών ενεργειών της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας σε συμβολαιογραφικά γραφεία και οι έντονες αντιδράσεις φορέων και πολιτικών κομμάτων στους πλειστηριασμούς, προκάλεσαν τις διαταγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για εντονότερα μέτρα ασφάλειας. Οι διαταγές με τη σειρά τους προκάλεσαν την αντίδραση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειονατολικής και Δυτικής Αττικής όπως και Πειραιά, οι οποίες έστειλαν μία σκληρή ανακοίνωση με την οποία αυτοχαρακτηρίζονται «ειδικοί εκκαθαριστές» μιας… «μιας πολυπροβληματικής κατάστασης, η οποία μεγεθύνθηκε απίθανα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων που με περισσή αμετροέπεια λαΐκιζαν συστηματικά».

Αποδέκτες αυτής της ανακοίνωσης-επιστολής είναι, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι, πολιτικά κόμματα και άλλοι φορείς. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των συνδικαλιστικών ενώσεων, στις 18 Ιανουαρίου 2018, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, εξέδωσαν διαταγές με θέμα, τα μέτρα προστασίας συμβολαιογραφικών γραφείων.

Αποτέλεσμα αυτών των διαταγών, σύμφωνα με τους ένστολους συνδικαλιστές, ήταν η πρόκληση ανησυχίας καθώς το αστυνομικό προσωπικό καλείται να συμμετάσχει σε υπηρεσίες χωρίς κανέναν σχεδιασμό με μεγάλο κίνδυνο όσων αστυνομικών χρησιμοποιηθούν στην διαδικασία των αναγκαστικών εκτελέσεων και των πλειστηριασμών.

«Έντονος προβληματισμός και πικρία επικρατεί σε όλους τους συναδέλφους μας, γιατί η επίσημη Πολιτεία επέλεξε για μία ακόμη φορά την ‘πεπατημένη’ μέθοδο αστυνομικής προστασίας σε μία ακόμη σοβαρά αντικοινωνική διαδικασία. Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι όλοι οι προηγούμενοι λεονταρισμοί της Κυβέρνησης έχουν μόνο εσωτερικό ακροατήριο και δρουν μόνο εξαπατητικά! Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει δε, η αφαίμαξη των Υπηρεσιών από την διάθεση των συναδέλφων μας για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών» τονίζουν στην σκληρή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως όταν αρχίσει η συστηματική εφαρμογή του νόμου για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, θα δημιουργηθούν μεγάλες κοινωνικές εντάσεις και ο αρχικός αριθμός των 150 αστυνομικών που διατέθηκαν δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτούς που πραγματικά θα απαιτούνται.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις ξεκαθαρίζουν πως είναι και αισθάνονται αρωγοί των συμπολιτών τους που δοκιμάζονται καθημερινά, και επισημαίνουν πως θα υπάρχει ειδικό οργανωμένο παρατηρητήριο εκ μέρους τους για την στήριξη των αστυνομικών που θα συμμετάσχουν στα μέτρα ασφάλειας. Επισημαίνουν επίσης πως αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν και εκτίθενται σε κινδύνους ζωής που «πλέον εγείρουν τεράστια θέματα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης»…

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου