ΕΛΛΑΔΑ

Οι πολίτες «να στείλουν το λογαριασμό στον πρωθυπουργό»

οι-πολίτες-να-στείλουν-το-λογαριασμό-485685

To δίλημμα των εκλογών είναι «ή πραγματικά αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, περιοδεύοντας στο Περιστέρι.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες «να στείλουν το λογαριασμό στον πρωθυπουργό και στην τρόικα στην κάλπη της Κυριακής» και προέβλεψε σκληρότερα μέτρα μετά τις εκλογές.

«Τα 800.000 σημειώματα περαίωσης που ήρθαν σχεδόν όλα σε συνταξιούχους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, σε νέους με μπλοκάκια και τους ζητούν 5 και 6 και 7 χιλιάρικα, είναι σημάδι του τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα» εξήγησε.

Για τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, λέγοντας ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει ότι ετοιμάζει θεσμική εκτροπή με διπλή κάλπη στις 12 του Δεκέμβρη.

«Σήμερα, τα μαζεύουν άρον-άρον, γιατί διαπίστωσαν ότι τους γυρίζει μπούμερανγκ. Μπλόφα – ξεμπλόφα, ένα είναι σίγουρο: ότι η εκλογολογία επιταχύνει πολιτικές εξελίξεις, αναδιατάσσεται το μπλοκ εξουσίας των δυνάμεων που θέλουν να στηρίξουν το Μνημόνιο.»

Ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο «Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο» του Αλ. Μητρόπουλου, λέγοντας ότι μπορεί να δώσει μια προοπτική αντίστασης αλλά και ελπίδας για εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου