ΕΛΛΑΔΑ

«Οχι σε αποσταθεροποίηση και περιπέτειες»

οχι-σε-αποσταθεροποίηση-και-περιπέτ-485931

Να πουν μαζικά «όχι» στην «αποσταθεροποίηση και τις περιπέτειες» και να στείλουν «ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών» κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο του Σπόρτινγκ. Ως προς το εκλογικό δίλημμα που έχει θέσει, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε «ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι συνηθισμένες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι πρωτόγνωρες», τόσο. γιατί είναι οι πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη», όσο και γιατί «πραγματοποιούνται στο μέσο της πορείας μας για τη σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας».

«Πριν από λίγους μήνες, σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Αλλά ο συναγερμός δεν έχει λήξει. Η Ελλάδα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε σταθερότητα, συνέπεια, σοβαρότητα, θάρρος και υπευθυνότητα» είπε ο κ. Παπανδρέου και επιτέθηκε στην νυν και την τέως ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

«Κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να αλλοιώσουν το νόημα των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να ισχυριστούν ότι η πορεία για τη σωτηρία της χώρας δεν έχει τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού. Και να υπονομεύσουν την εθνική μας προσπάθεια -τις θυσίες όλων των πολιτών» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι αυτοί που ακόμη τσακώνονται αν ο Μηχανισμός Στήριξης και τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν αναγκαίο κακό ή όχι. Αλλά που ποτέ δεν ανέλαβαν θαρραλέα τις ευθύνες τους για το πού βρεθήκαμε. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Μετά λιποτάκτησαν. Θέλησαν να σκάσει η βόμβα στα δικά μας χέρια.

»Είναι οι εμπρηστές της ελληνικής οικονομίας που ανάγκασαν τη χώρα να χρειάζεται Μηχανισμό Στήριξης και Μνημόνιο -για τα βασικά δηλαδή- για να πληρωθούν οι συντάξεις, να πληρωθούν οι μισθοί, να συνεχίσει να λειτουργεί το Κράτος. Είναι αυτοί που πλήγωσαν την Ελλάδα -και δεν έχουν ζητήσει ούτε μία συγνώμη για τα δεινά που προκάλεσαν και τα πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες ακόμη. Αυτοί λοιπόν θέλουν τώρα να αποσταθεροποιήσουν την πορεία μας. Να υπονομεύσουν την εθνική μας προσπάθεια» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και έθεσε εκ νέου το εκλογικό δίλημμα.

«Για αυτό και στις 7 Νοεμβρίου ζητώ την ψήφο ευθύνης κάθε πολίτη. Για να απαντήσουμε μια και καλή στο πραγματικό δίλημμα: συνεχίζουμε μπροστά με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή πάμε πίσω σε περιπέτειες;» τόνισε.

«Το έχω ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή. Δεν έχω και δεν είχα καμία πρόθεση να πάμε σε εθνικές εκλογές. Πρόθεσή μου είναι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση. Προϋπόθεση, όμως, για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια της χώρας, του λαού μας σήμερα είναι η ενότητα, είναι η αφοσίωση, είναι η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο.

»Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας. Κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο Ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους πολίτες «να πουν ‘όχι’ στην αποσταθεροποίηση και τις περιπέτειες», είπε.

«Στις 7 του Νοέμβρη απαντάμε μαζικά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια. Που επιχειρούν να διακόψουν την πορεία σωτηρίας και αναμόρφωσης της χώρας. Είναι στο χέρι κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδας, στο χέρι όλων μας, να στείλουμε στις 7 του Νοέμβρη ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών, που βγάζουν τη χώρα από την κρίση» τόνισε ο Γ. Παπανδρέου και επανέλαβε ότι «ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες. Υπάρχει μόνο η απόφαση, η ψήφος ευθύνης κάθε πολίτη στις 7 του Νοέμβρη».

Ο πρωθυπουργός, τέλος, χαρακτήρισε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό ως «τον άνθρωπο που έχει αποδείξει με το έργο του ότι ξέρει τη δουλειά και την ξέρει καλά» και τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ως «τον άνθρωπο που έχει αποδείξει όσο λίγοι ότι ζει για να υπηρετεί τον πολίτη και να προστατεύει τα δικαιώματά του» και ζήτησε από τους πολίτες να τους στηρίξουν.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου