ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπαράθεση για εκλογές και οικονομία

αντιπαράθεση-για-εκλογές-και-οικονομ-486883

Το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική, εξακολουθεί να τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης-Νέας Δημοκρατίας.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός μίλησε με κάθε ειλικρίνεια, αποτύπωσε τα ζητήματα και τα προβλήματα όπως έχουν και κάλεσε τον λαό να επανανομιμοποιήσει μέσα και από αυτές τις εκλογές την ψήφο του προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς αυτή την ωριμότητα που δείχνει ο ελληνικός λαός, δεν την μιμούνται τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά η ΝΔ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν είπε ότι έχει πρόθεση να πάει σε εκλογές, στα καλά καθούμενα».

Σχετικά με τα περί αποχώρησης του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, έκανε λόγο για θεωρίες, παραφιλολογίες, συνωμοσίες και ξεκάθαρα ψεύδη: «Τα επιστρέφουμε σε εκείνους που τα επινοούν και που νομίζουν ότι μπορούν έτσι να παραπλανήσουν τον Έλληνα πολίτη.»

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση έχει σταθμίσει τις συνέπειες, που ενδεχομένως να έχουν οι πρόωρες εκλογές στην οικονομία, τόνισε ότι η κυβέρνηση σταθμίζει τα πάντα και δεν θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και την οικονομία μας.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι σε ενδεχόμενο εκλογών, καμία μεγάλη αλλαγή δεν πρόκειται να πάει πίσω.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος επανέφερε το θέμα της πιθανής αναδιάρθρωσης του χρέους, συνδέοντάς τη με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί πρόωρων εκλογών.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι συνεχίζει να σιωπά και δεν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ επισημαίνει πως τις ίδιες απόψεις εξέφρασε και ο Πάνος Μπεγλίτης.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε ξεκαθαρίσει ότι αν ο πρωθυπουργός θέλει γενικές πολιτικές εκλογές, «εμείς είμαστε έτοιμοι όποτε τις θέλει να τις κάνουμε».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι η οικονομία και η πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ, ούτε τα σχέδια της ΝΔ, το πρόβλημα είναι ότι αυτή η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν του βγαίνει, και είναι αυτό ακριβώς το οποίο πληρώνει ο ελληνικός λαός με όλα τα συμπτώματα στην κοινωνία μας, ανεργία, κατάθλιψη, λουκέτα, κατεβασμένα ρολά».

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως τις τελευταίες μέρες αναγκάζεται σε αλλεπάλληλες ομολογίες αποτυχίας, με αφορμή και τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση πως η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει ήδη ξεκινήσει, από τη στιγμή που η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποδεχτεί τους όρους που επιδιώκει η πολιτική και οικονομική ελίτ της Ευρώπης, «δηλαδή με όρους που θα φέρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα και εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή με τους όρους που θα απαιτήσουν οι λαοί της Ευρώπης προκειμένου να βγούμε από την κρίση».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου