ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται

η-δημοκρατία-μας-δεν-τρομοκρατείται-487114

Μήνυμα μετά το μπαράζ τρομοκρατικών αποπειρών κατά πρεσβειών και ξένων ηγετών έστειλε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από τη βόρεια Ελλάδα όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

"Καταδικάζουμε απερίφραστα και στεκόμαστε άτεγκτοι, αμείλικτοι απέναντι σε όποιον επιχειρεί, μάταια, να διασαλεύσει με τρομοκρατικές ενέργειες την κοινωνική ειρήνη και να πλήξει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση "ασφάλεια του πολίτη είναι δικαίωμα του πολίτη", η ασφάλεια στη ζωή του, στη δουλειά του, στην καθημερινότητά του".

"Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσουμε τη συστηματική, οργανωμένη προσπάθεια, που έχει δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο. Όπλο μας η επιχειρησιακή ετοιμότητα και τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Αστυνομίας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δημιουργούν βήμα – βήμα, μέρα με τη μέρα, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ένα περιβάλλον ασφάλειας και σιγουριάς για τον πολίτη" πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

"Ασπίδα μας, η ακλόνητη πεποίθηση όλης της Ελληνικής κοινωνίας, ότι κανένας δεν μπορεί να τρομοκρατήσει την Δημοκρατία μας. Η Δημοκρατία μας δεν τρομοκρατείται. Και όσοι την επιβουλεύονται, θα μας βρουν όλους, μια γροθιά, απέναντί τους" τόνισε.

Επίσκεψη στην Κόνιτσα

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κόνιτσα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ενημερώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσα από την πλατφόρμα του "Ψηφιακού Σχολείου".

Σε σύντομη ομιλία του στα παιδιά έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στους κατοίκους της περιοχής, που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός ένας βασικός στόχος της όλης προσπάθειας είναι να ενταχθεί η νέα τεχνολογία στον τρόπο εκπαίδευσης μέσα από το "Ψηφιακό Σχολείο".

"Αντί να είναι η τάξη, όπως αυτή εδώ, με τέσσερις τοίχους, να ανοίξει σε όλη την Ελλάδα και, βεβαίως και σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα βιβλία που υπάρχουν, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε όλες τις προσπάθειες – και αυτό, να μπορείτε να το αξιοποιήσετε", προέτρεψε τα παιδιά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος για αρκετή ώρα συνομίλησε μαζί τους.

"Είναι σημαντικό για σας, γιατί εσείς είσαστε η γενιά που μεγαλώνοντας, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε, ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχε ποτέ η ανθρωπότητα. Εμείς, ως Ελλάδα, τώρα περνάμε μια οικονομική κρίση, το ξέρετε αυτό. Θα την ξεπεράσουμε. Αλλά την κλιματική κρίση, την περνάει όλος ο πλανήτης. Και μπορεί εμείς να το αισθανόμαστε σήμερα λιγότερο, αλλά αύριο εσείς θα το αντιμετωπίσετε πολύ περισσότερο", δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου