ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκη αλλά και επιφυλάξεις

καταδίκη-αλλά-και-επιφυλάξεις-487125

«Με τέτοιου είδους άθλιες πράξεις δεν τρομοκρατούνται ούτε οι βουλευτές ούτε το Κοινοβούλιο» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, αναφερόμενος στην υπόθεση με τους παγιδευμένους φακέλους.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καταδίκασε «τις ενέργειες των εγκληματιών που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μάταια και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη».

Απένειμε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι έδειξε πως λειτουργούν άριστα τα αντανακλαστικά της, προχωρώντας χτες στη σύλληψη δύο ατόμων και συνεχίζοντας ανελλιπώς το έργο της.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το σκηνικό τρομοκρατίας «που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν» δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν» καταλήγει.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης τόνισε: «Πέρα από κάθε αμφισβήτηση κάποιοι παρεμβαίνουν με τους τρομοκράτες για να αποσταθεροποιήσουν και να αποσυντονίσουν την προσπάθεια της χώρας. Προσοχή, προσοχή, προσοχή.»

Από πλευράς ΣΥΝ σημειώνεται ότι «το σήριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους.»

Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει ότι ο φαύλος κύκλος του αίματος και της βίας από τις τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει επιτέλους να κλείσει.

Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Η καταδίκη κάθε απόπειρας και εγκληματικής ενέργειας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, τη δημόσια τάξη και μπορεί να πλήξει το κύρος και τη διεθνή εικόνα της χώρας πρέπει να είναι απόλυτη και αυστηρή.

» Στις ενέργειες αυτές που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου στην ελληνική κοινωνία, ταιριάζει μία απάντηση: μηδενική ανοχή στο έγκλημα και σε κάθε μορφή τρομοκρατικής δράσης. Το απαιτεί το σύνολο του ελληνικού λαού».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου