ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ιερώνυμου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι

παρέμβαση-ιερώνυμου-για-την-ονομασία-168164

Ηχηρή παρέμβαση Ιερώνυμου για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Η Εκκλησία, είπε, δεν θα μείνει αδιάφορη. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος προειδοποίησε ότι η εκκλησία δεν μπορεί να αδιαφορήσει, λέγοντας:

«Σε ένα τέτοιο εθνικό θέμα, βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η εκκλησία να μείνει αδιάφορη θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι αύριο θα υπάρχει ανακοίνωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, ανέφερε ότι «εάν τυχόν πίσω από αυτά κρύβονται αλυτρωτικές βλέψεις, θα είναι πραγματικά ένα θέμα που δεν θα κλείσει αλλά απλά θα ανοίξει”, ενώ ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, τόνισε ότι “έχουμε ένα επιπρόσθετο λόγω ευαισθησίας ως εκκλησία για το γεγονός ότι τον όρο μακεδονική, χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων».

Το ζήτημα θα απασχολήσει σήμερα την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενη ιεραρχία είχε αναφέρει ότι η ΠΓΔΜ «σφετερίζεται και διεκδικεί εκείνο το οποίον δεν του ανήκει, δηλαδή το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας, και τοιουτοτρόπως τραυματίζει την ελληνική αξιοπρέπεια και την ιστορική πραγματικότητα».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου