ΕΛΛΑΔΑ

Φανερή η συνάντηση με τον Σαμαρά

φανερή-η-συνάντηση-με-τον-σαμαρά-487498

Φανερή ήταν η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, ξεκαθαρίζει ο Γιάννης Δημαράς, διαψεύδοντας ότι με τον Αντώνη Σαμαρά συζήτησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής.

Μιλώντας, o Γιάννης Δημαράς είπε, μεταξύ άλλων:

«Όχι, δεν συζητήθηκε ποτέ με τον κ. Σαμαρά κάτι τέτοιο [αν ήταν συνάντηση προετοιμασίας.] Ο κ. Σαμαράς είναι φίλος μου. Τον κ. Σαμαρά τον συνάντησα μετά από την καταψήφιση του μνημονίου, σε ένα τηλεφώνημα που μου έκανε να τον συναντήσω, να μιλήσουμε για διάφορα θέματα πολιτικά και ιδιωτικά, αν θέλετε.

» Τον συνάντησα πράγματι. Δεν το αρνήθηκα. Ούτε ήταν κρυφή η συνάντηση. Υπήρχαν και θέματα ιδιωτικά, γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Όχι, καθόλου [δεν συζήτησα ότι θα κατέβω για περιφερειάρχης, ούτε ζήτησα την υποστήριξή του.] Ούτε εκείνος μου το ζήτησε, ούτε εγώ το ζήτησα.»

Επέμεινε πάντως ότι, με εξαίρεση την κα Αλέκα Παπαρήγα, ενημέρωσε για την πρόθεσή του, τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σε συζητήσεις στο περιστύλιο της Βουλής.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι αποφεύγει να αντιπαρατεθεί με τους άλλους υποψηφίους για την περιφέρεια, ο κ. Δημαράς είπε:

«Μαζί με τους άλλους υποψήφιους περιφερειάρχες είχαμε βγει τρεις φορές και αυτές τις τρεις φορές αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν είναι μια παραγωγική συζήτηση ανάμεσα σε οκτώ και έναν. Και επειδή εκεί δεν δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσει κανείς το πρόγραμμά του ή εν πάση περιπτώσει να τοποθετηθεί, να απαντήσει, να αναλύσει κτλ, είπα ότι από εδώ και πέρα ‘παιδιά, δεν θέλω να έρθω, έχω ένα πρόγραμμα, όποιος θέλει μας καλεί και εκεί αναλυτικά να μιλήσουμε για ό,τι θέλουμε’.

» Αυτό δεν είναι συμπεριφορά ριψάσπιδος, είναι μια συμπεριφορά ανθρώπου, ο οποίος έχει αρκετά χρόνια στα Μέσα και ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δεν βοηθάει πια τον κόσμο να καταλάβει κάτι παραμονές των εκλογών. Η επιλογή μου ήταν επιλογή επικοινωνιακή».

 

Τον καλεί σε ντιμπέιτ

Πρόσκληση σε ντιμπέιτ απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον ανεξάρτητο συνυποψήφιό του Γιάννη Δημαρά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός εκτίμησε ότι ο Γιάννης Δημαράς δεν μπορεί να διαχειριστεί την Περιφέρεια, αφού -όπως είπε- «δεν θα μπορεί να δημιουργήσει ούτε συμβούλιο, καθώς οι περισσότεροι από το συνδυασμό του ούτε καν γνωρίζονται».

Η δημόσια πρόσκληση του Γ. Σγουρού για τη μεταξύ τους «τηλεμαχία» έγινε λίγες ώρες μετά τη δήλωση του κ. Δημαρά ότι είχε «επαφές και κουβέντες με όλους τους πολιτικούς, από όλους τους χώρους».

Ο κ. Δημαράς προέβη στη δήλωση αυτή, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews για συνάντησή του το καλοκαίρι με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε και η Ρηγίλλης, αλλά όχι τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σκληρό ήταν το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ διά του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη.

«Ο κύριος Δημαράς, προσπάθησε να κρύψει την αλήθεια. Τα όσα δικαιολογούμενος, είπε, διαψεύστηκαν από τα πολιτικά κόμματα που ο ίδιος επικαλέστηκε. Όλοι πάντως κατάλαβαν και την αλήθεια και την ουσία γύρω από τις μυστικές επαφές του κ. Δημαρά με τη Νέα Δημοκρατία. Κρίμα».

«Τι Σαμαράς, τι Δημαράς»

Μια ακόμα επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με αφορμή τη συνάντηση του Γιάννη Δημαρά με τον Αντώνη Σαμαρά. «Τι Σαμαράς, τι Δημαράς» είπε ο Γ. Καρατζαφέρης, λέγοντας ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί τον υποψήφιο περιφερειάρχη ως «λαγό», επειδή δεν έχει ανταπόκριση -όπως ισχυρίστηκε- η υποψηφιότητα Κικίλια.

«Βρισκόμαστε μόλις πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές και οι εκβιασμοί εκ μέρους των δύο μεγάλων κομμάτων και οι υπόγειες διαδρομές συνεχίζονται. Προσερχόμαστε στις κάλπες χωρίς να ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει ο καθένας. Μόλις χθες και μετά από παρέλευση δυο μηνών, απεκαλύφθη ότι υπήρξε συζήτηση -με ποια συμφωνία άραγε;- μεταξύ του κ. Σαμαρά, και ότι αντιπροσωπεύει, και του κ. Δημαρά με ότι αντίθετο αντιπροσωπεύει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καρατζαφέρης επικαλέστηκε δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι πίσω από τον κ. Δημαρά είναι κορυφαίοι βουλευτές της ΝΔ.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου