ΕΛΛΑΔΑ

«Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει»

ο-καραμανλής-πρέπει-να-μιλήσει-487507

Την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «δεν θα πάει τώρα σε εκλογές» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή και τόνισε ότι κάποια στιγμή ο τέως πρωθυπουργός πρέπει να βγει και να μιλήσει.

«Η άποψη η δική μου είναι ότι δεν θα πάει τώρα σε εκλογές» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Προσωπική μου άποψη είναι -δεν μπορώ να ξέρω τι περνάει μέσα στο μυαλό του- είναι ότι άμεσα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει εκλογές και θα είναι και αφύσικο να κάνει εκλογές, καθώς το Δεκέμβριο έχει πρώτον προϋπολογισμό, δεύτερον την τρίτη δόση του δανείου, τρίτον την αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Θεωρώ ότι θα είναι πάρα πολύ μεγάλη ελαφρότητα εκ μέρους του, να δεχτεί την πιθανότητα να σκάσουν στα χέρια του τεράστια προβλήματα της οικονομίας, την ώρα που θα έχει εκλογές. Και αυτό, μου επιτρέπετε να πω, ότι θα είναι και αποσταθεροποιητικό» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας στις κατηγορίες περί αποσταθεροποίησης που εξαπολύει εναντίον της ΝΔ και του ιδίου το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Εγώ πολιτικοποίηση ζήτησα, δηλαδή να φύγει ένα μήνυμα. Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε κομματικοποίηση και αυτό μπορώ να σας το αποδείξω».

«Όταν εγώ μίλησα για αλλαγή πολιτικής, γιατί αυτό ήταν το μήνυμά μας εξ αρχής, τα Spreads πήγαιναν μια χαρά στα 630. Με το που μίλησε ο κ. Παπανδρέου γι’ αυτό τον εκβιασμό της πολιτικής, δηλαδή των εκλογών, τα Spreads ανέβηκαν σε 2 μέρες 200 μονάδες. Ποιος είναι αυτός που αποσταθεροποιεί τη χώρα;» τόνισε.

Ερωτηθείς εάν ζητά ο ίδιος εκλογές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Εγώ δεν είμαι Παπανδρέου για να πω από πριν και να εκβιάσω τον κόσμο και να τον παγιδέψω και να τον κάνω όμηρο από πριν μετά τις εκλογές. Εγώ ένα μήνυμα έχω: πρέπει να αλλάξει την πολιτική του και θα δείτε ότι θα την αλλάξει την πολιτική του».

«Ο Καραμανλής πρέπει να μιλήσει»

Ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας ότι κάποια στιγμή ο τέως πρωθυπουργός πρέπει να βγει και να μιλήσει και ότι λόγω της σιωπής του ο ίδιος (ο κ. Σαμαράς) έχει επωμιστεί «ένα βάρος μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογεί».

«Για μας το έλλειμμα ήταν στο 10%. Ασφαλώς έχει μια μεγάλη διαφορά από το 4,5% το οποίο λέγαμε τότε, πράγματι. Αντιλαμβάνεστε ότι επ’ αυτού εγώ δεν μπορώ να γίνω κριτής. Δεν ήμουν καν τότε στην Κυβέρνηση, δεν ήμουν καν βουλευτής για ένα μεγάλο διάστημα, έβλεπα με το κιάλι εκείνους οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι γι’ αυτά τα θέματα» δήλωσε.

«Πήρα στην πλάτη μου ένα βάρος στους ώμους μου, περισσότερο από εκείνο που αναλογούσε. Σας το υπενόησα και προηγουμένως. Ο κ. Καραμανλής αυτή τη στιγμή έχει αποφασίσει ο ίδιος ότι δεν θέλει να μιλήσει, γι΄ αυτό και είναι βαρύτερο το βάρος στις δικές μου πλάτες.

»Από εκεί και πέρα ο Καραμανλής οδήγησε επιτυχώς τη Νέα Δημοκρατία πολλές φορές σε μεγάλες νίκες, είναι μέσα στην παράταξη, είναι βουλευτής, είναι φίλος μου, έχει αυτό το πρόβλημα, είναι δικό του πρόβλημα, δεν είναι δικό μου και εμείς προχωράμε» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι ο κ Καραμανλής πρέπει να βγει και να μιλήσει κάποια στιγμή, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Πιστεύω ναι».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου