ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή επίθεση κατά Παπανδρέου και Σαμαρά

διπλή-επίθεση-κατά-παπανδρέου-και-σαμ-487727

Επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε από την Κρήτη η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη, που περιόδευσε στο Λασίθι μαζί με τον ανεξάρτητο υποψήφιο περιφερειάρχη Δημ. Γιαννουλάκη, κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ότι «θέτει εκβιαστικά διλήμματα» και «προκαλεί αναστάτωση στην ελληνική οικονομία αλλά και διεθνώς με την εκλογική ρητορεία», ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «εξετέθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εξαιτίας της ‘διγλωσσίας’ που χρησιμοποίησε».

Η κ. Μπακογιάννη συνόδευσε τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης στην περιοδεία που πραγματοποίησε στην ανατολική Κρήτη, ξεκινώντας από τα Μάλια, το Βραχάσι και το Σίσι. Την κ. Μπακογιάννη συνόδευε ακόμα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι Κρητικοί σε αυτές τις εκλογές θα στείλουν ένα διπλό μήνυμα: «Τόσο στον πρωθυπουργό που θέτει εκβιαστικά διλήμματα και προκαλεί αναστάτωση στην ελληνική οικονομία αλλά και διεθνώς με την εκλογική ρητορεία, όσο και στον κ. Σαμαρά, που εξετέθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο εξαιτίας της ‘διγλωσσίας’ που χρησιμοποίησε».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε, επίσης, ότι η περιοδεία ξεκίνησε από το Οροπέδιο Λασιθίου, μια από τις πιο όμορφες αλλά τις φτωχότερες περιοχές της Κρήτης, που έχει όμως πολλές δυνατότητες για την ανάπτυξή της.

Από εδώ στέλνουμε το μήνυμα για τη μάχη της ανάπτυξης, υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι η ίδια αλλά και ο συνδυασμός «Μάχη για την Κρήτη» δεν θα το βάλουν κάτω. «Θα δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης της Κρήτης και θα την κερδίσουμε».

Το νέο κόμμα

Η ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα από την κ. Μπακογιάννη, θα ανακοινωθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – σε πανηγυρική εκδήλωση στις ολυµπιακές εγκαταστάσεις του Μπάντµιντον (Γουδή), στις 21 Νοεµβρίου και, στην περίπτωση που έχουν εκείνη την ώρα προκηρυχθεί εκλογές, είναι πιθανόν στην ίδια εκδήλωση να παρουσιαστεί, παράλληλα µε τον πυρήνα των ιδρυτικών µελών, κι ένα µεγάλο τµήµα από τα ψηφοδέλτια του κόµµατος.

Στενοί συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη αναφέρουν ότι το όνοµα του νέου κόµµατος έχει «κλειδώσει» και θα διαφυλαχθεί ως επτασφράγιστο µυστικό έως τις 21 Νοεµβρίου, έχει οριστικοποιηθεί η ιδεολογικοπολιτική πλατφόρµα στην οποία θα κινηθεί (και θα διαχωρίζεται ευκρινώς, όπως λένε, από τη ΝΔ), ενώ βρίσκεται στο τελικό στάδιο η σύνταξη της ιδρυτικής διακήρυξης. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται επίσης και η δηµιουργία του σήµατος που θα συνοδεύει το νέο κόµµα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, στην παρούσα φάση, η πρώην υπουργός δεν θα επιχειρήσει να αντλήσει στελέχη από την Κοινοβουλευτική Οµάδα της ΝΔ και θα επιδιώξει να εµφανίσει έναν ιδρυτικό κορµό από νέα πρόσωπα που βρίσκονταν εκτός πολιτικής σκηνής, αλλά έχουν αναγνωρισµένη επαγγελµατική διαδροµή.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου