ΕΛΛΑΔΑ

«Ανεύθυνος ο πρωθυπουργός»

ανεύθυνος-ο-πρωθυπουργός-487845

«Αρχιτέκτονα της πολιτικής διγλωσσίας» χαρακτήρισε η ΝΔ τον Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τις κατηγορίες περί διγλωσσίας κατά του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης τις οποίες επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

«Θα περίμενα αυτά που λέει στο εξωτερικό [ο Αντώνης Σαμαράς], να τα λέει και στο εσωτερικό, με την ίδια γλώσσα» δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ο Γ. Παπανδρέου.

«Το εσωτερικό κλίμα, δεν το διαμορφώνει μόνο η Κυβέρνηση, το διαμορφώνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Και εγώ, γι’ αυτό ακριβώς ζήτησα ψήφο ευθύνης, αλλά βεβαίως ευθύνης από όλους, για να έχουμε μια συνέπεια, να έχουμε μια σταθερότητα στην πορεία των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου, αφού ψήφισε το μνημόνιο, ζητά σήμερα επαναδιαπραγμάτευση.

«Δεν του φταίει η αντιπολίτευση επειδή η πολιτική του δεν του βγήκε», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε το λάθος φάρμακο που σκοτώνει καθημερινά την ελληνική οικονομία και την εξυγίανσή της.

«Γι’ αυτή την πραγματική εξυγίανση αγωνίζεται μέσα και έξω από την Ελλάδα σταθερά και με συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Νωρίτερα, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «γραφική» με τις κατηγορίες κατά του Αντώνη Σαμαρά για διγλωσσία σε σχέση με το Μνημόνιο, σημειώνοντας ότι η στάση του Γ. Παπανδρέου δεν βελτίωσε την εικόνα της χώρας και από τη στιγμή που τέθηκε ζήτημα πρόωρων εκλογών οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι οι επιθέσεις που γίνονται από υπουργούς της κυβέρνησης εναντίον του Αντώνη Σαμαρά προκαλούν θυμηδία.

Σε ερώτηση εάν δέχθηκε κριτική ο κ. Σαμαράς από Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι αυτό που εισέπραξαν στη ΝΔ από τις επαφές του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες είναι ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ και της Ευρωζώνης «θεωρούν αυτή τη στιγμή τον αρχηγό της ΝΔ ως τον κατ’ εξοχήν πολιτικό παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας στη χώρα».

Πρόσθεσε ότι αυτό που τονίζει η ΝΔ από την αρχή είναι ότι η συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι λάθος φάρμακο και «υπάρχει κίνδυνος να σκοτώσει τον ασθενή, δηλαδή την ελληνική οικονομία».

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και η συνομιλία τους ήταν εξαιρετικά θερμή και ουσιαστική ως προς το περιεχόμενό της.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ έδινε αυτή τη μάχη, οι σφαίρες έπεφταν σαν χαλάζι και ο κ. Σαμαράς, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι εκείνος που συμπεριφέρεται ανεύθυνα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που δημιούργησε κλίμα αναστάτωσης και αναταραχής στη χώρα, ζητώντας πρόωρες εκλογές.

Υποστήριξε, τέλος, ότι η στάση του κ. Παπανδρέου δεν βελτίωσε την εικόνα της χώρας και από τη στιγμή που τέθηκε ζήτημα πρόωρων εκλογών, οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά και ανέβηκαν τα spreads μέσα σε δύο μέρες κατά 200 μονάδες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου