ΕΛΛΑΔΑ

Προίκα 25.000 ευρώ σε άπορες κορασίδες δίνει η Πάτρα

προίκα-25-000-ευρώ-σε-άπορες-κορασίδες-δίνε-182111

Μοιάζει με προίκα αλλά δεν είναι. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας και δη ομόφωνα ενέκρινε το ποσό των 25.000 ευρώ ως βοήθημα σε δέκα άπορα κορίτσια της περιοχής ως είδος προίκας.

Να σημειωθεί πως η απόφαση είχε τυπικό χαρακτήρα, μιας και τα χρήματα της προίκας δίνονται στις άπορες κορασίδες από το κληροδότημα «Ι. Μεϊντάνη», βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων. Η επιλογή των κοριτσιών έγινε από την Επιτροπή επιλογή προικοδότησης του κληροδοτήματος, στην οποία πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και μετέχουν εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, του Ιατρικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Μάλιστα, για την επιλογή των προικοδοτούμενων κοριτσιών είχε βγει και ανακοίνωση παλιότερα από τον Δήμο, ώστε οι ενδιαφερόμενες να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Να σημειωθεί ότι η προικοδότηση αφορούσε το έτος 2016, με την οποία έλαβαν δέκα γυναίκες το ποσό των 2.500 ευρώ η καθεμία και η απόφαση εγκρίθηκε τυπικά από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, στις 6 Δεκεμβρίου 2017.

Πηγή: Thebest.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου