ΕΛΛΑΔΑ

Πήρε φωτιά το πολιτικό σκηνικό

πήρε-φωτιά-το-πολιτικό-σκηνικό-851206

Νέο δίλημμα, αυτή τη φορά απευθυνόμενο στη ΝΔ, θέτει η κυβέρνηση, μετά τη μουδιασμένη αντίδραση της Ρηγίλλης στο ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Μιλώντας χθες το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι «η ΝΔ παίζει πολιτικό παιχνίδι, την ώρα που η Ελλάδα είναι σε πόλεμο» και η αντιμετώπιση αυτή ίσως οδηγήσει σε τραγωδία.

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός είναι απολύτως ελεύθερος να ψηφίσει ό,τι θέλει και η ψήφος καθώς και το μήνυμά του θα γίνουν απολύτως σεβαστά από την κυβέρνηση. «Αλλά ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια. Έτσι όπως έχει τοποθετηθεί η αντιπολίτευση σε σχέση με την αντιμνημονιακή ψήφο, εάν το αποτέλεσμα των εκλογών δώσει τη δυνατότητα στον κ. Σαμαρά να πει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν τη νομιμοποίηση, τότε η χώρα θα μπει σε αστάθεια και αδιέξοδα δεν υπάρχουν, θα αποφασίσει ο λαός».

Εάν η αντιπολίτευση ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση καταψηφίστηκε για την πολιτική της, τότε «θα αναγκαστούμε να ρωτήσουμε τον ελληνικό λαό εάν καλώς κάνουμε και πολεμάμε για την επιβίωση ή εάν καλώς κάνει ο κ. Σαμαράς και πολεμάει το μηχανισμό στήριξης της χώρας».

Στο θέμα αναφέρθηκε -από την Κύπρο- και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. «Πρόθεσή μας δεν είναι να πάμε σε πρόωρες εκλογές» τόνισε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ένα έργο να επιτελέσει.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι η ψήφος της 7ης Νοεμβρίου είναι αυτοδιοικητική, αλλά και ψήφος ευθύνης.

Μιλώντας χθες το πρωί της Τετάρτης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός με την «άστοχη ενέργειά του» απείλησε τους εσωτερικούς αντιπάλους του και τον ελληνικό λαό.

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης είναι εναντίον του.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ είναι έτοιμη για πρόωρες εκλογές, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται τις βουλευτικές εκλογές, αν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών δείξει ότι έχει κλονιστεί σοβαρότατα η αξιοπιστία της κυβέρνησης έναντι του ελληνικού λαού.

Σημείωσε, δε, πως για ένα κόμμα που καταψηφίστηκε πριν από μικρό χρονικό διάστημα και χρειάζεται χρόνο για να αναδιοργανωθεί, η ΝΔ έχει τρέξει με απίστευτη ταχύτητα.

Αργότερα υπήρξε απάντηση από τη Ρηγίλλης στις δηλώσεις Ραγκούση.

«Τον υπουργό Εσωτερικών ή τον έχουν πανικοβάλει οι αντιδράσεις της κοινωνίας μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ή τον έχει συνεπάρει η εξουσία την οποία του έδωσε ο κ. Παπανδρέου» δήλωσε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημειώνοντας πως ο πολιτικός πολιτισμός και η δημοκρατική αγωγή είναι «αρετές άγνωστες στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τόνισε ότι με την τοποθέτησή του ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα το μετρήσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, «ο υπουργός Εσωτερικών, εκτός των άλλων, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στην πλουτοκρατία και στους συμμάχους της στο εξωτερικό, ότι κρατά στο χέρι το λαό. Ότι δεν πρόκειται να αντιδράσει στη σφαγή των δικαιωμάτων του, στα χειρότερα μέτρα που θα φέρει, αντίθετα θα συναινέσει και ενεργητικά θα τα στηρίξει.»

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται από χθες.

Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε ο κ. Προβόπουλος με αφορμή τις συστάσεις του στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ και εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα επόμενα μέτρα μετά τις εκλογές θα είναι περικοπές μισθών, νέο ασφαλιστικό, κατάργηση συμβάσεων και αυξήσεις στα εισιτήρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι «στις 7 Νοέμβρη θα αμφισβητήσουμε το μνημόνιο από αριστερά».

Στην Πελοπόννησο περιόδευσε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. «Η εκλογολογία λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τα προβλήματα του τόπου» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να κινηθούν μακριά από το κύμα πόλωσης.

«Το πελατειακό κράτος εξακολουθεί να υπάρχει και η ανεργία καλπάζει. Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι η προσθήκη έμμεσων φόρων επιβαρύνει δυσβάσταχτα τα πλατιά λαϊκά στρώματα και διαμορφώνει τις συνθήκες της ακρίβειας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου