ΕΛΛΑΔΑ

«Ο πρωθυπουργός απειλεί και εκβιάζει το λαό»

ο-πρωθυπουργός-απειλεί-και-εκβιάζει-488916

Ο πρωθυπουργός απειλεί και εκβιάζει τον ελληνικό λαό, αλλά στις εκλογές ο λαός στέλνει μηνύματα και δεν εκβιάζεται, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου αμέσως μετά τη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την απελευθέρωση της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τη σημασία της επετείου για τη Θεσσαλονίκη και σχολίασε την διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Πρώτη φορά, ένας πρωθυπουργός βέβαιος για την ήττα του, απειλεί τον λαό και εκβιάζει. Θυμίζω όμως ότι στη δημοκρατία μας, όταν έχουμε εκλογές, ο λαός στέλνει μηνύματα, δεν δέχεται εκβιασμούς. Άλλωστε υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος της ανάπτυξης».

Τρομοκρατικό εκβιασμό

Καταδίκη των δυο μεγάλων κομμάτων και ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε από τους ψηφοφόρους η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή τη διακαναλική του πρωθυπουργού.

Η γενική γραμματέας χαρακτήρισε ωμό, τρομοκρατικό εκβιασμό το δίλημμα που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου: «Έκανε έναν ωμό, τρομοκρατικό, εκβιασμό και ιδιαίτερα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, από τα λαϊκά στρώματα. Ο εκβιασμός ήταν εάν δεν είναι πρώτη δύναμη το ΠΑΣΟΚ, τότε θα έρθει χάος.»

Παράλληλα τόνισε ότι ο λαός έχει την ευκαιρία στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου να προχωρήσει στην πρώτη αλλαγή συσχετισμού δύναμης, ενισχύοντας το ΚΚΕ.

«Πρέπει να χάσουν ψήφους, ώστε να είναι πολιτική ήττα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ και μόνον μεταπήδηση στο ΚΚΕ δίνει ελπίδα για τον τόπο».

Κατώτερη των περιστάσεων

Η πολλά υποσχόμενη όλες τις τελευταίες ημέρες συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν σαφώς κατώτερη των περιστάσεων, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος περιοδεύει στον Πειραιά.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να κάνει ούτε έναν εκβιασμό και είπε ότι ο κόσμος δεν φοβήθηκε, αλλά αντίθετα μειδιά με την κατάσταση.

Υποστήριξε, επίσης, ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά από τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίζεται και εξέφρασε τους φόβους του ότι η χώρα θα μπει σε μια σειρά προκλήσεων.

Απόπειρα χειραγώγησης

Για απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, με τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι αυτή η πρακτική οδηγεί πολλά χρόνια πίσω τον πολιτικό μας πολιτισμό. Ακόμη, τόνισε την ανάγκη να καταδικαστεί η κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές.

Με επίκεντρο την συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά του κ. Παπανδρέου προσωπικά, τονίζοντας ότι ο κύκλος της μεταπολίτευσης άνοιξε με τον εκβιασμό «Καραμανλής ή τανκς» και κλείνει με το «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και ενώ η χώρα μπαίνει στο «γύψο των αγορών».

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι ο εκβιασμός του κ. Παπανδρέου στην πραγματικότητα δεν έχει αντικείμενο, γιατί ήδη η κοινωνική χρεοκοπία έχει επέλθει με το ένα εκατομμύριο των ανέργων και με την ανέχεια και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας ότι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση και να αποφύγει τον γύψο.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου