ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα κρατούσε άτομα σε διαμερίσματα και ζητούσε χρήματα για να τα απελευθερώσει

σπείρα-κρατούσε-άτομα-σε-διαμερίσματ-196421

Σπείρα κρατούσε παράνομα άτομα σε διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη και ζητούσε χρήματα για να τους απελευθερώσει.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν μια υπήκοος Αλβανίας, 35 ετών και ένας υπήκοος Αφγανιστάν, 27 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη έξι συνεργοί τους.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τα διαμερίσματα που διατηρούσε η σπείρα στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης. Μέσα σε ένα από αυτά βρέθηκαν 4 υπήκοοι Πακιστάν, δύο από αυτούς είναι ανήλικοι, οι οποίοι παρακρατούνταν μέχρι να καταβληθεί στους δράστες χρηματικό ποσό για την απελευθέρωση τους.

Η συγκεκριμένη συμμορία διακινούσε μετανάστες από παραμεθόριο περιοχή του Έβρου έναντι χρηματικού ποσού και τους μετέφερε τους σε διαμερίσματα στη δυτική Θεσσαλονίκη με σκοπό την περαιτέρω συγκέντρωση χρημάτων.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, μετά την καταγγελία δύο ατόμων πακιστανικής καταγωγής, που κατάφεραν να διαφύγουν από τα διαμερίσματα που τους κρατούσαν παράνομα και απαιτούσαν από αυτούς εκβιαστικά και με χρήση σωματικής βίας να καταβάλλουν χρηματικό ποσό για να τους αφήσουν ελεύθερους. Παράλληλα τους αφαιρούσαν με τη βία χρήματα και τιμαλφή που είχαν στην κατοχή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου