ΕΛΛΑΔΑ

Ενίσχυση σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους

ενίσχυση-σε-500-000-χαμηλοσυνταξιούχους-490061

Εκτακτη ενίσχυση σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους ανακοίνωσε χθες το απόγευμα από το Περιστέρι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι η Πολιτεία δεν τους ξεχνά. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου θα παραχωρήσει τη Δευτέρα διακαναλική συνέντευξη Τύπου περίπου 15 ημέρες πριν τις εκλογές των ΟΤΑ.

Η αιφνιδιαστική απόφαση σηματοδοτεί μία ευρεία κινητοποίηση της κυβέρνησης εν όψει της κάλπης του Νοεμβρίου, αλλά και την απόφαση του κ. Παπανδρέου να αναλάβει προσωπικά το ρίσκο του αποτελέσματος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται τονίσει εκ νέου τη Δευτέρα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ότι, αντιθέτως, θα υπάρξουν μέτρα υπέρ των κοινωνικά αδυνάτων αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

«Οχι» σε νέα μέτρα

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» επανέλαβε την Παρασκευή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση αφορούν στον εξορθολογισμό και μείωση της σπατάλης, κάτι που κάνει και στην Υγεία και στα Ταμεία.

«Ο πρωθυπουργός έχει βάλει το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση. Δεν κινείται και δεν πολιτευόμαστε με βάση την τρόικα, πολιτευόμαστε με βάση το δημόσιο συμφέρον και μόνο», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η συνεργασία με τους ξένους εταίρους είναι απαραίτητη, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «εκεί που πραγματικά δίνουμε λογαριασμό και απολογούμαστε είναι στον ελληνικό λαό και οφείλουμε να βάλουμε το πλαίσιό μας».

«Αυτό έκανε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος, βάζοντας και το πλαίσιο, δίνει και την εικόνα στον πολίτη για το τι κάνουμε ως κυβέρνηση, μέχρι ποιο σημείο φτάνουμε και ποιες είναι οι προοπτικές για τη χώρα μας, δηλαδή ξεπέρασμα τη δανειακής κρίσης καταρχήν και μετά υλοποίηση μεγάλων αλλαγών», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου