ΕΛΛΑΔΑ

Ολόκληρο «οπλοστάσιο» είχαν οι κουκουλοφόροι στα Εξάρχεια

ολόκληρο-οπλοστάσιο-είχαν-οι-κουκο-205569

Εκατοντάδες βόμβες μολότοφ με προσαρμοσμένα… γκαζάκια και ισχυρές κροτίδες, ναυτικές φωτοβολίδες σαν αυτή που τραυμάτισε σοβαρά την δικηγόρο Νατάσσα Τσουκαλά, αποτελούσαν το «οπλοστάσιο» των κουκουλοφόρων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και οδοφράγματα συνέθεταν το «πολεμικό» σκηνικό που είχαν στήσει οι κουκουλοφόροι, λίγο πριν τελειώσει η πορεία μνήμης για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι οδοί Τοσίτσα, Τζωρτζ, Στουρνάρη, Νοταρά, Σολωμού και άλλοι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων είχαν αποκλειστεί από τις ομάδες των κουκουλοφόρων, οι οποίοι προέβαιναν σε επιθέσεις κατά κύματα με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον των αστυνομικών, που υποχωρούσαν εξαιτίας της επικινδυνότητας του «οπλισμού» και του όγκου της ρίψης.

Την ίδια ώρα ανησυχητική εντύπωση προκάλεσε στους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, η φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιατικού χώρου με την αναγραφή συνθήματος για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και Μπερκίν Ελβάν, σε τοίχο σπιτιού στη Ράκκα της Συρίας. «Εξέγερση για Γρηγορόπουλο και Elvan. Αγώνας για την Ελευθερία» γράφει το σύνθημα και δεξιά και αριστερά βρίσκονται δύο και δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι με τους αστυνομικούς να εξετάζουν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας και αν είναι προϊόν φωτομοντάζ. Ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν συνδυάστηκε με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όταν στις 11 Μαρτίου 2014, βγαίνοντας από το σπίτι του για να πάρει ψωμί ένας αστυνομικός του έριξε δακρυγόνο σε ευθεία βολή στοχεύοντας στο κεφάλι. Ο νεαρός είχε χάσει τη μάχη έπειτα από 9 μήνες σε κώμα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εξελίχθηκαν στα Εξάρχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σε 11 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 15-16 χρόνων (3 Έλληνες και μία υπήκοος Ρουμανίας), πέντε Έλληνες ηλικίας από 19 έως 36 χρόνων, ένας 18χρονος από την Αλβανία και ένας 26χρονος Ιταλός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικινδύνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της αντίστασης καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

Επιπλέον προσήχθησαν άλλα 26 άτομα, τραυματίστηκαν ελαφρά 3 αστυνομικοί, ενώ παραδόθηκαν στις φλόγες τρία οχήματα στις οδούς Μπουμπουλίνας, Νοταρά και Τοσίτσα.

Μερικές ώρες αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν μέρος εγκαταλελειμμένου «οπλοστασίου» το οποίο περιλάμβανε πέντε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια και κροτίδες), 16 ακέραιες βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, πέντε δοχεία με εύφλεκτο υγρό, 29 γυάλινα μπουκάλια και 9 αντιασφυξιογόνες μάσκες. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για την κύρια ανάκριση.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου