ΕΛΛΑΔΑ

«Αστακός» η Αθήνα για την επέτειο Γρηγορόπουλου, κλειστοί δύο σταθμοί μετρό

αστακός-η-αθήνα-για-την-επέτειο-γρηγ-208474

Έντονη ανησυχία και φόβοι πως οι αντιεξουσιαστές θα «ξεσπάσουν» τη σημερινή ημέρα στις δύο συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματίσει για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου εκφράζουν στην Ελληνική Αστυνομία, μία μέρα πριν την άφιξη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ- Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Επί ποδός για την 6η Δεκέμβρη, που κάθε χρόνο αμαυρώνεται από τα σοβαρά επεισόδια, θα βρίσκονται 2.500 αστυνομικοί, οι οποίοι θα κληθούν να διαχειριστούν το «βάρος» της μαθητικής συγκέντρωσης που έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι αλλά και την απογευματινή που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Η αστυνομία θα κρίνει τη στάση που θα τηρήσει ανάλογα με αυτή που θα κρατήσουν οι αντιεξουσιαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τον τραυματισμό της δικηγόρου, Νατάσας Τσουκαλά υπάρχει «ανακατοσούρα» στις τάξεις των αντιεξουσιαστών και παραμένουν άγνωστες οι προθέσεις τους ενόψει της σημερινής ημέρας.

Αυτό που λένε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο είναι πως υπάρχει φόβος να «ξεσπάσουν» οι αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας καθώς στις 17 Νοέμβρη δεν εκδηλώθηκαν σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια, καθώς «περιορίστηκαν» στα Εξάρχεια. Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει επιπρόσθετα πως θα τηρήσουν «αυστηρότητα» αν και εφόσον χρειαστεί κατά τη διάρκεια της «επιτήρησης» των δύο πορειών.

Αυστηρές αναμένεται να είναι και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τις επόμενες μέρες, καθώς σήμερα θα είναι κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο από τις 12.00 έως τις 16.00, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

Γενικό απαγορευτικό συγκεντρώσεων θα υπάρχει και για σήμερα αλλά και για αύριο, ενώ οι τροχαία συνιστά υπομονής στους πολίτες καθώς θα κάνουν εκτροπές κυκλοφορίες τόσο σήμερα όσο και αύριο που θα βρεθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σήμερα, πάντως έφτασαν και οι τελευταίοι Τούρκοι κομάντος στη χώρα μας, ενώ οι μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών συνεργάζονται «στενά» αυτές τις μέρες και διευθετούν ενδελεχώς όλες τις λεπτομέρειες των μέτρων ασφαλείας, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο λάθος στον σχεδιασμό.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων αξιωματικών, στην οποία παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τις ημέρες που θα βρίσκεται ο «Σουλτάνος» στη χώρα μας, ενώ κατατέθηκαν και όλα τα προσωπικά στοιχεία των ατόμων που θα συνοδεύουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου