ΕΛΛΑΔΑ

Πώς εντόπισε η ΕΛΑΣ τα 135 κιλά κοκαΐνης στη Βάρκιζα

πώς-εντόπισε-η-ελασ-τα-135-κιλά-κοκαΐνης-σ-211327

Για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης αλλά και για τα πολυτελή στέκια της Αθήνας προορίζονταν τα 135 κιλά κοκαΐνης αξίας 7.500.000 εκατομμυρίων ευρώ, που εντοπίστηκαν σε υπερπολυτελές διαμέρισμα στη Βάρκιζα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, μετά από επιχείρηση που ολοκλήρωσε χθες η Δίωξη Ναρκωτικών. Στο κύκλωμα εμπλέκονται σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά δύο άτομα, ωστόσο ο ένας διαφεύγει.

Οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν έναν άνδρα Σερβικής καταγωγής, για τον οποίο γνώριζαν πως πρόκειται για μεγαλέμπορο ναρκωτικών, ονόματι «Μάρτιν» ο οποίος διέμενε στο διαμέρισμα το τελευταίο διάστημα. Η επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν στον… ύπνο τον αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη και δεν πρόλαβε να αντιδράσει, ούτε να διαφύγει της σύλληψης. Εκτός από την τεράστια ποσότητα της κοκαΐνης που είχε τοποθετήσει σε ειδική αυτοσχέδια θήκη στο εσωτερικό του διαμερίσματός του, εντοπίστηκαν επίσης και 12.000 ευρώ, τα οποία είχε στην κατοχή του ο συλληφθέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τις ύποπτες κινήσεις στο διαμέρισμα όπως επίσης και τις επικοινωνίες που φέρεται να είχε με τρίτα πρόσωπα μαζί με τον συνεργό του σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών, που επρόκειτο να μοιραστούν στις πιάτσες των ανθρώπων που είναι εθισμένοι στη «λευκή σκόνη». Στις λίστες των πελατών βρίσκονταν εύπορα άτομα από τη «Γηραιά Ήπειρο» αλλά και τη χώρα μας. Αναφορικά με τον «Μάρτιν» φέρεται να «προκαλούσε» με τη συμπεριφορά του, γεγονός που διευκόλυνε τις αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης, να φτάσουν ποιο εύκολα στα ίχνη του και να εξακριβώσουν τη δράση του. .

«Φως» στις άγνωστες του κυκλώματος αναμένεται να δώσει η κατάθεση του 33χρονου άνδρα ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να καταθέσει σχετικά με την προέλευση των ναρκωτικών αλλά και τον τελικό προορισμό τους.

«Αναλάβαμε την υπεράσπιση του 33χρονου ο οποίος θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου. Η κατάσχεση της σημαντικής ποσότητας κοκαΐνης αποτελεί αναμφισβήτητα επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο βαθμός, δε, εμπλοκής του εντολέα μας και η περιγραφή των γεγονότων όπως συνέβησαν, αλλά και ο καθορισμός της δικής του ευθύνης, θα διαλευκανθούν, μετά από συνεργασία μαζί του τις επόμενες ημέρες και αφού λάβουμε τη δικογραφία στα χέρια μας», ανέφερε χθες σε δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό ο συνήγορος υπεράσπισής του, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν έχει προκύψει έως τώρα σύνδεση του καρτέλ των Νοτίων Προαστίων με αυτό του Κολωνακίου, που «έσκασε» σαν βόμβα την περασμένη εβδομάδα και συντάραξε το πανελλήνιο. Αξίζει να σημειωθεί η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης ξεπερνά τα 7.500.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένοι δράστες λειτουργούσαν «αυτόνομα» στη χώρα μας αλλά εξετάζεται από τις αρχές ποια ήταν η προέλευση των ναρκωτικών. Οι εκτιμήσεις, βέβαια, αναφέρουν πως πρόκειται ενδεχομένως για κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου