ΕΛΛΑΔΑ

Οικουμενική κυβέρνηση ζητά ο Γ. Καρατζαφέρης

οικουμενική-κυβέρνηση-ζητά-ο-γ-καρατζ-490898

Την ανάγκη διαλόγου, τόσο σε επίπεδο κεντροδεξιάς όσο και σε εθνικό επίπεδο ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Το πολιτικό σύστημα θυμίζει το πλοίο των τρελών. Κανείς δεν μιλάει με κανέναν και όλοι βρίζουν όλους, ο κ. Σαμαράς δαιμονοποιεί όποιον έχει αντίθετη άποψη και ο κ. Παπανδρέου το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλλει την κακιά δεξιά. Είναι δυνατόν να μην μιλάμε μεταξύ μας;» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, ζήτησε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, εκτιμώντας ότι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας.

«Καλύτερα να κάνουμε τώρα οικουμενική κυβέρνηση και ο καθένας να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί» ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι ενώ επισήμως αρνείται το διάλογο, ανεπισήμως «στέλνει τον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη να συζητήσει μαζί μας».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Καρατζαφέρη, ο κ. Μολυβιάτης τόνισε: «Ένα έχω να πω. Ο κ. Καρατζαφέρης κακοποίησε και την αλήθεια και την ευπρέπεια. Πέραν τούτου, ουδέν.»

Ανταπαντώντας, ο ΛΑΟΣ σημείωσε: «Αν πράγματι κάποιος τρόμαξε από την κακοποίηση της αλήθειας και της ευπρέπειας, αυτός είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.»

Υπάρχουν νέοι πολιτικοί στη ΝΔ, όπως ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης και ο κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος που συζητούν μαζί μου, γιατί έχουν αγωνία για τον τόπο και για την παράταξη, ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης.

Χαρακτήρισε, πάντως, «αστείο» τον κ. Σαμαρά, αναφορικά με τις κατηγορίες του προέδρου της ΝΔ, ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ.

Τον κάλεσε να «αλλάξει ρεπερτόριο», διευκρινίζοντας πάντως ότι η οικουμενική κυβέρνηση δεν θα έχει νόημα χωρίς τη συμμετοχή του κ. Σαμαρά.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την Ντόρα Μπακογιάννη και το εγχείρημά της ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι η κ. Μπακογιάννη αναζητά ρόλο.

«Με την κ. Μπακογιάννη δεν συναντηθήκαμε ποτέ πολιτικά, σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, η σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, το μεταναστευτικό. Δεν συναντιόμαστε, δεν έχουμε τίποτα κοινό».

Σχετικά με τον Κώστα Καραμανλή είπε ότι ο τέως πρωθυπουργός χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί στη συνείδηση των οπαδών της ΝΔ.

Μίλησε και για το θέμα του Βατοπεδίου, λέγοντας ότι έχει υπάρξει με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης παραγραφή του αξιόποινου των πράξεων: «τα άλλα είναι θέατρο και εμείς δεν συμμετέχουμε σε τέτοια αθλιότητα».

Αφησε ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών στις περιφερειακές εκλογές, καθώς θα υπάρξει δεύτερος γύρος σε πολλές περιφέρειες και δήμους, επανέλαβε ότι είχε προτείνει στον κ. Σαμαρά να κατέβει για υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά εκείνος προτίμησε την «άγονη γραμμή του Κικίλια».

Για το θέμα της ΠΓΔΜ είπε ότι αποδεχθήκαμε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Βαρντάσκα» υπό την αίρεση της αποδοχής του από τη σκοπιανή ηγεσία, εκεί φτάσαμε».

Ασκησε κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου κάνει επιδερμική πολιτική όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει δανειστεί μόνο 110 δισ. ευρώ, αλλά ότι θα λάβει συνολικά από την τρόικα 250 δισ. ευρώ, ότι οι αριθμοί της πραγματικής οικονομίας είναι δραματικοί και υπονομεύουν την κυριαρχία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου