ΕΛΛΑΔΑ

Ντου του Ρουβίκωνα στα κεντρικά της ΔΕΗ

ντου-του-ρουβίκωνα-στα-κεντρικά-της-δε-215307

Το μεσημέρι της Πέμπτης, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας “Ρουβίκωνας” εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του συλλογικότητας φώναξαν συνθήματα κατά της ΔΕΗ, έριξαν τρικάκια και αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν ζημιές.

Η Αστυνομία έφτασε στο σημείο αλλά δεν προχώρησε σε συλλήψεις, καθώς η ομάδα είχε αποχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως λίγες ημέρες πριν, στις 17 Νοεμβρίου συγκεκριμένα, ο Ρουβίκωνας είχε εισβάλει και στο Πεντάγωνο, στη λεωφόρο Μεσογείων. Τα μέλη του είχαν φτάσει μέχρι τα σκαλιά του κτιρίου όπου πέταξαν φυλλάδια, ενώ ανάρτησαν και πανό.

Σημειώνεται ότι η «εισβολή» Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι παρέχει «ασυλία» στη συγκεκριμένη ομάδα.

Σε δηλώσεις του για το περιστατικό, ο υπυργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε μεν σπεύσει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ωστόσο… έκανε λόγο για «κατάσκοπο» που βρισκόταν στον τρίτο όροφο.

«Δεν έπρεπε να μπει (η ομάδα) ούτε και να βγει», είχε πει τότε χαρακτηριστικά και είχε τονίσει ότι θα καλέσει σε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, διευκρινίζοντας ότι η στρατιωτική αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να προβεί σε συλλήψεις πολιτών εντός στρατιωτικών χώρων.

«Είναι απαράδεκτο φαινόμενο η εισβολή ομάδων (σε στρατόπεδο)», είχε δηλώσει ο κ. Καμμένος και κατήγγειλε ότι «κάποιος ήταν ειδοποιημένος στον 3ο όροφο του ΥΠΕΘΑ και από την πρώτη στιγμή “τράβαγε” βίντεο και φωτογραφίες». «Θα βρούμε τι έγινε και θα πάρουμε μέτρα να μην ξαναγίνει», υπογράμμισε σχετικά.

Λίγη ώρα αργότερα ανέβασε κείμενο στο διαδίκτυο, στο οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Για να τελειώνουμε. Το ρεύμα, όπως και το νερό, δεν είναι εμπόρευμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δε θα έπρεπε να το στερείται κανένα νοικοκυριό. Αν δε βγαίνουν τα κουκιά στη ΔΕΗ ας ξεκινήσει τις περικοπές απο τους φαραωνικούς μισθούς των μεγαλοστελεχών της. Ας ξεκινήσει τις διακοπές από αυτούς που χρωστάνε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επειδή όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες, ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Τα ακροβοπληρωμένα γκόλντεν μπόι θα συνεχίσουν να εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους, αυτοί που χρωστάνε τα πολλά θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τις δουλειές τους ενώ οι μικροεργολάβοι που αναλαμβάνουν τις διακοπές του ρεύματος θα δουν τις δουλειές τους να ανοίγουν».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου