ΕΛΛΑΔΑ

Οι νησιώτες ετοιμάζουν «απόβαση» στην Αθήνα για το μεταναστευτικό και τον ΦΠΑ

οι-νησιώτες-ετοιμάζουν-απόβαση-στη-216803

Και οι Χιώτες συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά, αλλά και από την μη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών που προβλέπεται στον ΦΠΑ σε αυτά, συγκέντρωση που προανήγγειλε ο δήμος Λέσβου για την ερχόμενη Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.

Κύριο αίτημα της κινητοποίησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ θα εκφραστεί και αντίθεση με την έως τώρα ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Στην απόφαση για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Όπως μάλιστα ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ζητήθηκε και η συνδρομή της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, προκειμένου να συμμετάσχουν και οι Χιώτες της Αττικής.

Εξάλλου, απείλησε με ασφαλιστικά μέτρα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε περίπτωση που προχωρήσουν οι εργασίες επέκτασης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί. Ο κ. Βουρνούς χαρακτήρισε την κατάθεση ασφαλιστικών «συνέχεια των νομικών μέτρων που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο».

[protthema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου