ΕΛΛΑΔΑ

Στους 23 οι νεκροί της Μάνδρας. Κατέληξε ηλικιωμένη

στους-23-οι-νεκροί-της-μάνδρας-κατέληξε-219523

Μια ηλικιωμένη που νοσηλευόταν στο Θριάσιο κατέληξε το πρωί της Δευτέρας ανεβάζοντας στους 23 τον αριθμό των νεκρών από την θεομηνία. Ενας ακόμη αγνοούμενος, πιθανότητα ο 22ος εντοπίστηκε νεκρός στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας κοντά σε μαντρότοιχο.Το άψυχο σώμα εντόπισαν στις περίπου εννέα το πρωί.

Αυτή τη ώρα είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση ανάσυρσή του από τους άνδρες της Πυροσβεστικής και η σορός θα μεταφερθεί στο Θριάσιο για ταυτοποίηση. Ωστόσο άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν εκφραστεί φόβοι για ξένους εργάτες στην περιοχή που ενδεχομένως δεν τους αναζήτησε κανείς.

Η κατάσταση στη Μάνδρα, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τη θεομηνία που έπληξε τη Δυτική Αττική παραμένει τραγική. Εκατοντάδες νοικοκυριά έχουν χαθεί στη λάσπη με τους κατοίκους να δίνουν μάχη για να σταθούν στα πόδια τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», από τα έξι δημοτικά σχολεία του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας λειτουργούν μόνο δύο, το 3ο και το 4ο ενώ από τα επίσης έξι νηπιαγωγεία μόλις δύο είναι ανοιχτά. Κλειστό είναι το γυμνάσιο και το λύκειο της περιοχής, όπως και οι παιδικοί σταθμοί και τα δύο δημοτικά γυμναστήρια. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μάνδρας Περικλή Ρόκα, 1.500 σπίτια και καταστήματα έχουν πάθει από μεγάλες μέχρι ολοκληρωτικές καταστροφές.

Τα μόνα καταστήματα που είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή στη Μάνδρα είναι ένας φούρνος και ένα φαρμακείο, των οποίων οι ιδιοκτήτες πρόλαβαν να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου