ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τον τραυματισμό της 55χρονης δικηγόρου στα Εξάρχεια

παρέμβαση-της-δικαιοσύνης-για-τον-τρα-228882

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο σοβαρός τραυματισμός, από φωτοβολίδα, της 55χρονης δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη κατά αγνώστων για το αδίκημα της βαριάςσκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Επιπλέον, κατά αγνώστων ασκήθηκε δίωξη και για εμπρησμό από πρόθεση που αφορά στο κάψιμο ενός αυτοκινήτου στην περιοχή.

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν συνολικά 12 άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία του Πολυτεχνείου.

Δυο από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Οι άλλοι δέκα θα καθίσουν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας , διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και παράνομη κατοχή φωτοβολίδων , αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» η 55χρονη δικηγόρος

Διασωληνωμένη και σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα.

Η δικηγόρος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και μιλούσε με φωτορεπόρτερ, όταν ξαφνικά μία φωτοβολίδα ευθείας βολής- την οποία εκτόξευσαν κουκουλοφόροι- καρφώθηκε στο γόνατό της.

«Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ’’Ο Ευαγγελισμός’’, γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση», αναφέρει στο ιατρικό ανακοινωθέν του το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Η κυρία Αναστασία Τσουκαλά είναι εγκληματολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris II.

Παράλληλα, είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), καθώς και δικηγόρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου