ΕΛΛΑΔΑ

«Οι τιμές στην αγορά θα έχουν πέσει μέχρι τα Χριστούγεννα»

οι-τιμές-στην-αγορά-θα-έχουν-πέσει-μέχ-492968

Οι τιμές στην αγορά θα έχουν πέσει μέχρι τα Χριστούγεννα δεσμεύθηκε o Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καλώντας τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τους νόμους. Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι σε δύο εβδομάδες θα είναι έτοιμος ο αναπτυξιακός νόμος. «Δημιουργούμε χρηματοδοτικά ταμεία, ρίχνουμε λεφτά στην αγορά και μαζί με τις τράπεζες δημιουργούμε μία σύνθετη δράση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε αναφορικά με τις τιμές, ότι «δυστυχώς έχει διαμορφωθεί στη χώρα ένα πολύ υψηλό επίπεδο τιμών και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για πάρα πολλά χρόνια, λειτουργούμε με έναν τρόπο ως οικονομία και ως κοινωνία, γιατί δεν υπάρχει καταναλωτικό κίνημα, αλλά κυρίως λειτουργούν οι μηχανισμοί της αγοράς με ένα τρόπο που είναι άναρχος, με αποτέλεσμα να διαμορφώνει ο καθένας τις τιμές με έναν τρόπο που τελικώς παράνομος. Εχουμε ένα ζήτημα εφαρμογής των νόμων. Η δική μου αποστολή, ως πολιτικός, είναι να προσπαθήσω να εφαρμόσω τους νόμους».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι το υψηλό επίπεδο των τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς, «οφείλεται στο γεγονός ότι κυρίως πολυεθνικές επιχειρήσεις που δρουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πωλούν τα προϊόντα τους υπερ- τιμολογημένα από 20-30%. Αυτό έγινε ανεκτό από την πολιτεία για πάρα πολλά χρόνια και δεν μπορεί να συνεχίσει. Σε αυτό το ζήτημα, πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι». Ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τους νόμους, σε διαφορετική περίπτωση όπως είπε, θα το πράξει ο ίδιος, μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου.

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου