ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Δεν Πληρώνω» απαντούν: «Κατάπτυστη» η δήλωση Κοντονή-Τόσκα για τους πλειστηριασμούς

οι-δεν-πληρώνω-απαντούν-κατάπτυστ-235408

Όλη «η σήψη και η παρακμή της κυβέρνησης, φαίνεται ανάγλυφα και από την κατάπτυστη και καταφανώς άνωθεν υπαγορευμένη» κοινή δήλωση των Νίκου Τόσκα και Σταύρου Κοντονή, απαντά το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» στα όσα ανέφεραν οι δύο υπουργοί για τους πλειστηριασμούς.

«Είναι θλιβερό και συνάμα εξοργιστικό, μία κυβέρνηση που ισχυριζόταν ότι θα χορέψει τις αγορές στο ταψί και θα σκίσει τα μνημόνια να έχει καταντήσει ο πιο πιστός υπηρέτης των τραπεζιτών και της μαφίας των τροϊκανών» αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση, ενώ επισημαίνεται πως «το Κίνημα Δεν Πληρώνω ουδέποτε έχει σταματήσει πλειστηριασμό ακινήτου αξίας εκατομμυρίων. Όπως με ντοκουμέντα έχουμε δημοσιεύσει, οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων μεγαλοοφειλετών είτε πραγματοποιούνται κανονικά, είτε δεν πραγματοποιούνται λόγω ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ στον χώρο του Ειρηνοδικείου, των συμβολαιογράφων που έχουν επιφορτιστεί με την διεκπεραίωση των συγκεκριμένων πλειστηριασμών».

Στην ανακοίνωση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ότι «ο νόμος Σταθάκη (αυστηροποιημένος νόμος Κατσέλη) ΔΕΝ προστατεύει οριζόντια την πρώτη κατοικία», αφήνοντας έκθετους «όσους δεν πληρούν τα αυστηρότατα κριτήρια του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών και όσους δεν έχουν πλέον τις δικονομικές δυνατότητες να προστατεύσουν την κατοικία τους μέσω του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας».

«Αν ήθελε όντως η κυβέρνηση Σύριζα να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να εκποιήσει την περιουσία των στρατηγικών κακοπληρωτών, τότε θα ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΕ την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας. Αντιθέτως, αυτό που κάνει μέσω των υπουργών της και του ίδιου του Τσίπρα είναι να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, υποστηρίζοντας ότι δήθεν το Κίνημά μας προστατεύει στρατηγικούς κακοπληρωτές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

“Απάντηση στην κατάπτυστη κοινή Δήλωση Κοντονή και Τόσκα για τους πλειστηριασμούς
Για μία ακόμη φορά, γινόμαστε μάρτυρες της απόλυτης κατάντιας στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κυβέρνηση. Είναι θλιβερό και συνάμα εξοργιστικό, μία κυβέρνηση που ισχυριζόταν ότι θα χορέψει τις αγορές στο ταψί και θα σκίσει τα μνημόνια να έχει καταντήσει ο πιο πιστός υπηρέτης των τραπεζιτών και της μαφίας των τροϊκανών.

Όλη αυτή η σήψη και η παρακμή της κυβέρνησης, φαίνεται ανάγλυφα και από την κατάπτυστη και καταφανώς άνωθεν υπαγορευμένη κοινή δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

Στην κοινή αυτή δήλωση γίνεται αναφορά σε ενημέρωση που έγινε στους Υπουργούς από πλευράς κάποιου “Συλλόγου Συμβολαιογράφων” σε σχέση με τους πλειστηριασμούς. Εκεί ενημερώθηκαν για πλειστηριασμούς πολυτελών ακινήτων που ματαιώνονται στα Ειρηνοδικεία με ιδιοτελή κίνητρα, για τους προπηλακισμούς, τη βία και την τρομοκρατία που ασκείται στους συμβολαιογράφους των πλειστηριασμών.

Η ενημέρωση των Υπουργών για την “βίαιη” και “ιδιοτελή” δράση του Κινήματος, έγινε προφανώς στα πλαίσια της πρόσφατης παραθεσμικής συνάντησης των Υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη με τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών και υπόδικο για το παραδικαστικό κύκλωμα no2 Γ. Ρούσκα και την παρέα του.

Το γεγονός μάλιστα ότι στην ανακοίνωση των Υπουργών γίνεται η γενικόλογη αναφορά για γνωστοποίηση των συμβάντων αυτών από τον “Σύλλογο Συμβολαιογράφων”, χωρίς καν να αναφέρεται ποιος είναι αυτός ο Σύλλογος, ποιοι συμβολαιογράφοι συμμετείχαν και με ποιον θεσμικό ρόλο, καταδεικνύει τον παραθεσμικό χαρακτήρα της συνάντησης αυτής.

Έχει γίνει πλέον γνωστό ότι ο Σταύρος Κοντονής, ως πιστό στρατιωτάκι των μνημονίων και της τραπεζοκρατίας, προέβη σε παρασκηνιακή οργάνωση της παραθεσμικής αυτής συνάντησης, με επιλεκτικές προσκλήσεις μόνο στους συμβολαιογράφους που έχουν δώσει διαπιστευτήρια τραπεζοφροσύνης και δη στον Ρούσκα και στην παρέα του. Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε δημοσίως από πολλούς συμβολαιογράφους μεταξύ των οποίων και τους προέδρους των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Λάρισας και Κέρκυρας, οι οποίοι αποκλείστηκαν από την συνάντηση με τελείως εξωθεσμικό τρόπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Υπουργών, στη συνάντηση αυτή καταγγέλθηκε εκ μέρους της κλίκας των τραπεζοκίνητων συμβολαιογράφων (ήτοι τον Ρούσκα και την παρέα του), ότι το προηγούμενο διάστημα ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί ακινήτων μεγάλης αξίας. Επίσης, στην κοινή ανακοίνωση των Υπουργών, γίνεται αναφορά σε ρεπορτάζ του Κυριακάτικου Τύπου (!!!) στα οποία αναφέρεται ότι το επόμενο διάστημα θα βγουν σε πλειστηριασμό ακίνητα μυθικής αξίας που ανήκουν σε μεγαλόσχημους επιχειρηματίες και οικονομικούς παράγοντες με υψηλά χρέη. Έτσι οικοδομείται η επιχειρηματολογία ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και δη οι ηλεκτρονικοί.

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι οι Υπουργοί, στην επίσημη ανακοίνωση τους που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μανιφέστο υπεράσπισης των πλειστηριασμών, χρησιμοποιούν ως πηγές της ενημέρωσής τους την κλίκα του υπόδικου για το παραδικαστικό no2 Γ. Ρούσκα και τα κυριακάτικα ρεπορτάζ των συστημικών τραπεζοχορηγούμενων ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειώσουμε για μία ακόμη φορά, ότι το Κίνημα Δεν Πληρώνω ουδέποτε έχει σταματήσει πλειστηριασμό ακινήτου αξίας εκατομμυρίων. Όπως με ντοκουμέντα έχουμε δημοσιεύσει, οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων μεγαλοοφειλετών είτε πραγματοποιούνται κανονικά, όπως ο Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα και το ξενοδοχείο Athens Ledra της J.P. Αβαξ των συνεταίρων μεγαλοεργολάβων της κυβέρνησης Σύριζα, είτε δεν πραγματοποιούνται λόγω ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ στον χώρο του Ειρηνοδικείου, των συμβολαιογράφων που έχουν επιφορτιστεί με την διεκπεραίωση των συγκεκριμένων πλειστηριασμών.

Επίσης, οφείλουμε να τονίσουμε ότι ο νόμος Σταθάκη (αυστηροποιημένος νόμος Κατσέλη) ΔΕΝ προστατεύει οριζόντια την πρώτη κατοικία. Δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία των εμπόρων, των οφειλετών του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ και των ασφαλιστικών ταμείων, δεν προστατεύει όσους δεν πληρούν τα αυστηρότατα κριτήρια του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών και όσους δεν έχουν πλέον τις δικονομικές δυνατότητες να προστατεύσουν την κατοικία τους μέσω του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αν ήθελε όντως η κυβέρνηση Σύριζα να προστατεύσει την πρώτη κατοικία και να εκποιήσει την περιουσία των στρατηγικών κακοπληρωτών, τότε θα ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΕ την οριζόντια προστασία της πρώτης κατοικίας. Αντιθέτως, αυτό που κάνει μέσω των υπουργών της και του ίδιου του Τσίπρα είναι να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, υποστηρίζοντας ότι δήθεν το Κίνημά μας προστατεύει στρατηγικούς κακοπληρωτές. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί με ανήθικες μεθοδεύσεις να δημιουργήσει κοινωνικούς αυτοματισμούς, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αφεντικά της, τροϊκανούς και τραπεζίτες και να δικαιολογήσει την βία και την καταστολή του Κινήματος, που ετοιμάζει από εδώ και πέρα στα Ειρηνοδικεία.

Επιπροσθέτως, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που σκανδαλωδώς θέσπισε ο Κοντονής, για να ξεκινήσουν, θα πρέπει πρώτα οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της χώρας να συνάψουν σύμβαση με την newsphone hellas, του συντοπίτη του Κοντονή, κου Θεοδόση. Μέχρι στιγμής όμως, οι 9 στους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους έχουν πάρει αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, κατά τις οποίες απέχουν από τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλους του έτους καθώς και ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ NEWSPHONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ.

Οι κύριοι Τόσκας και Κοντονής, κατ’εντολή Τσίπρα, στην πρεμούρα τους να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους, τροικανούς και τραπεζίτες, γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια ακόμα και το θεσμικό πλαίσιο που η κυβέρνησή τους θέσπισε, προκειμένου να εκποιηθεί μια ώρα αρχύτερα η λαϊκή περιουσία. Συντάσσουν δελτία τύπου στα οποία καταφανώς ομολογούν ότι θα παρανομήσουν, προκειμένου να εφαρμόσουν τις επιταγές των τροϊκανών που τράβηξαν την προηγούμενη Δευτέρα στο Eurogroup το αυτί στην κατοχική κυβέρνηση. Δεν διστάζουν ακόμη και να συνδιαλλαγούν στο πλαίσιο παραθεσμικών και παρασκηνιακών συναντήσεων με τον υπόδικο για το παραδικαστικό no2 Ρούσκα και την διωχθείσα σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από πλειστηριασμούς, Μπιλίση, πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το Κίνημά μας δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στους εκβιασμούς της κυβέρνησης των τραπεζόφιλων σαλτιμπάγκων. Θα κλιμακώσει την αντίστασή του και θα υψώσει τείχος προστασίας και υπεράσπισης των κατατρεγμένων και των πιο αδυνάμων.

Όπλο μας η αλληλεγγύη!

Κανένας μόνος του στην κρίση!

Θα νικήσουμε!”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου