ΕΛΛΑΔΑ

Απαιτούν «συγγνώμη» ο ένας από τον άλλον

απαιτούν-συγγνώμη-ο-ένας-από-τον-άλλ-493146

Να ανακαλέσει στην τάξη τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τις δηλώσεις του, με τις οποίες άφηνε να εννοηθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν αυτός που είχε δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε επιλέξει για πολλούς μήνες την τακτική της δυσφήμησης της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη των spreads και τη μετατροπή του προβλήματος του χρέους σε τεράστιο πρόβλημα δανεισμού της χώρας.

«Αυτά τα γνώριζε ο πρωθυπουργός και παρόλα αυτά άφησε τον υπουργό Οικονομικών να δυσφημήσει τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή» δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κάλεσε και τον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει συγνώμη.

Αντεπίθεση Γ. Πεταλωτή

«Αντί να ζητούν από τον κ. Παπακωνσταντίνου να ζητήσει συγγνώμη, το καλύτερο θα είναι να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και γι’ αυτά που έκαναν ως κυβέρνηση -και είναι απόλυτα συνυπεύθυνος ο κ. Σαμαράς- αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά που δείχνουν και τώρα ως αντιπολίτευση» απάντησε στη ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στον κ. Σαμαρά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε τη ΝΔ να αυξάνει το θράσος της» και σημειώνοντας ότι «εγκλωβισμένοι σε μια στείρα αντιπαράθεση με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους -υποτίθεται- την αντιμνημονιακή πολιτική προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πολιτική στήριξη στις επιλογές τους, ενώ δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως».

Πρόσθεσε ότι φτάνουν σε σημείο να αμφισβητούν τα αυτονόητα, όπως ότι το Βατοπέδιο είναι σκάνδαλο.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί η κυβέρνηση με το χαρακτηρισμό που προσέδωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στον κ. Σαμαρά, μιλώντας για λαϊκισμό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει τις δικές του απόψεις, ότι έχει κριθεί και κρίνεται από την πολιτική ιστορία και ότι η κυβέρνηση έχει τις δικές της απόψεις για τη στάση της ΝΔ.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου σχετικά με την έκθεση του υπουργού Οικονομικών στα ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο υπουργός που έχει εκτεθεί ίσως περισσότερο από όλους στα μεγάλα ζητήματα και έχει αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο την πολύ μεγάλη κρίση που μαστίζει τη χώρα.

«Εάν δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να μην είχαμε φτάσει να έχουμε αυτά αποτελέσματα» τόνισε και συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια του κ. Παπακωνσταντίνου είναι διαρκής, πολύ μετρημένη, σοβαρότατη και είναι μια προσπάθεια που φέρνει αποτελέσματα που έρχονται μέσα από συλλογική δουλειά μέσα στην κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ότι οι βουλευτές έχουν την πολιτική αυτονομία τους και δικαιούνται και υποχρεούνται να λένε τις απόψεις τους.

Υπάρχει διαφθορά απαντά ο Θ. Πάγκαλος

Τη διαφθορά στη χώρα μας τη διαπιστώνουμε μέρα-νύχτα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

«Αυτό είναι το θέμα; Μου είναι αδιάφορο ποιος το είπε αυτό. Αλήθεια δεν είναι; Τη διαφθορά στη χώρα μας τη διαπιστώνουμε μέρα-νύχτα» ανέφερε χαρακτηριστικά, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η αποσάθρωση των δομών έχει οδηγήσει στα ελλείμματα και στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα, συνέχισε ο κ. Πάγκαλος, επισημαίνοντας πως μέρος της διαφθοράς δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες. «Δεν μετέχει στη διαφθορά αυτός που πηγαίνει στα βουλευτικά γραφεία για να διοριστεί, αυτός που πηγαίνει στα βουλευτικά γραφεία για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του στην Αθήνα;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας μάλιστα ότι συμφωνεί με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ στο ότι είναι αφελέστατη η άποψη ότι μπορούν να μειωθούν οι φόροι, αυξηθούν τα εισοδήματα και να μειωθεί το έλλειμμα. «Ο κ. Σαμαράς είναι λαϊκιστής του αισχίστου είδους» είπε ο κ. Πάγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να απολύσει δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ούτε να διαιωνίσει το φαινόμενο των συμβάσεων που διαρκώς ανανεώνονταν έως ότου βρεθεί τρόπος για να μονιμοποιηθεί κάποιος. «Οι συμβάσεις είναι συμβάσεις. Οι συμβάσεις λήγουν. Οι μόνιμοι θα παραμείνουν μόνιμοι» υποστήριξε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι αντί να επανιδρύσει το κράτος, όπως έλεγε, διπλασίασε το ποσό που απαιτείται για την καταβολή των μισθών και ημερομισθίων στο Δημόσιο. «Αύξησε τον αριθμό των απασχολουμένων στο Δημόσιο κατά 50%» υποστήριξε, σημειώνοντας πως η χώρα εισπράττει φόρους και δανείζεται «για να πληρώνει δημοσίους υπαλλήλους».

Να σημειωθεί πως στο θέμα της διαφθοράς αναφέρθηκε και τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, λέγοντας ότι είναι λαϊκιστικά τα επιχειρήματα όσων λένε ότι «κάποιοι κλέψανε τα χρήματα που εμείς με τον σκληρό κόπο μας δημιουργούσαμε και ο λαός δεν φταίει σε τίποτα».

Είπε, μάλιστα, πως στην Περιφέρεια Αττικής «δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο υποψηφίου δημάρχου κανενός κόμματος που να μην περιλαμβάνει δύο ή τρεις αστυνομικούς και έναν ή δύο εφοριακούς, οι οποίοι περιέργως έχουν δικαίωμα να πολιτεύονται εκεί όπου ασκούν τα καθήκοντά τους».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου