ΕΛΛΑΔΑ

Πατήρ, υιός και… θυγατέρα άναψαν φωτιές

πατήρ-υιός-και-θυγατέρα-άναψαν-φωτι-493418

Σκληρή γλώσσα κατά της ηγεσίας της ΝΔ και προσωπικά κατά του Αντώνη Σαμαρά χρησιμοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απάντηση της ΝΔ στις δηλώσεις του επίτιμου πρόεδρου του κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Από το Ηράκλειο όπου βρίσκεται η κ. Μπακογιάννη είπε: «Εγώ νομίζω ότι τέτοιοι άνθρωποι, που δεν ξέρουν τι άλλο να πουν, δεν μπορούν να καληνυχτίζουν ανθρώπους που διαχρονικά έχουνε προσφέρει, ξεχνώντας ότι αυτή η παράταξη έχει ιστορία. Ποιοι έβλαψαν και ποιοι στοίχισαν σε αυτήν την παράταξη διαχρονικά είναι καταγεγραμμένο».

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό ότι ο επίτιμος πρόεδρος είναι «ναυαγοσώστης του Γιώργου Παπανδρέου» απάντησε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις της ΝΔ, οι οποίες δεν έχουν ουσία, λέγοντας επίσης ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αρμενίζουν με την ίδια πολιτική και προ κρίσης, καθώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι πολίτες δεν ασχολούνται πλέον με κοκορομαχίες.

Απάντηση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έδωσε και ο Γιάννης Μανώλης, ενώ εξαπέλυσε και βολές κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή. Όταν χθες το κύριο θέμα σε όλα τα δελτία θα έπρεπε να είναι αυτό που έγινε με τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, και μάλιστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, όταν το κύριο θέμα θα ήταν ότι η κοινωνία μας δεν αντέχει τα μέτρα τα κυβερνητικά και τα μέτρα του Μνημονίου και δεν πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα κυρίως σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την ημέρα, την ώρα -έχει άλλωστε βήμα ελεύθερο- και τάραξε τα νερά. Είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Μανώλης μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm.

Και συνέχισε λέγοντας: «Σήμερα εκ των υστέρων βγήκε να κάνει κριτική κατ’ αρχήν στον κ. Καραμανλή. Ο κόσμος ξέρει όμως ότι στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή η κ. Μπακογιάννη, δηλαδή η κόρη του κ. Μητσοτάκη, ήταν το νούμερο δύο και είχε σημαντικό ρόλο. Θα σας έλεγα (…) ότι σχεδόν για όλα είχε άποψη. Ακόμα και για τους ανασχηματισμούς, ακόμα και για τους υπουργούς και για την πολιτική».

» Αν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης είχε απογοητευθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, έχει απογοητευθεί κυρίως από τον τρόπο που λειτούργησε η κ. Μπακογιάννη και είχε ένα λόγο παραπάνω να της τα πει και να φωνάξει τότε. Τώρα, εκ των υστέρων, μπορεί να λέει ό,τι θέλει» σημείωσε ο κ. Μανώλης.

Αποστάσεις Κυριάκου

Αποστάσεις από τις θέσεις που διατυπώνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη κράτησε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δε συμφωνώ με την άποψη του πατέρα μου και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε τρία διαφορετικά άτομα στην ίδια πολιτική οικογένεια και δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την παραπάνω δήλωση μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «λαϊκιστή». Πρόσθεσε, πάντως, ότι θεωρεί άκομψη την απάντηση της Ρηγίλλης για τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δε σκοπεύει να φύγει από τη ΝΔ. «Εκλέχθηκα με το κόμμα της ΝΔ, είμαι στέλεχός της και σκοπεύω να παραμείνω σε αυτή» απάντησε, όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει σε περίπτωση που δεχθεί πρόταση από τη Ντόρα Μπακογιάννη να συμμετάσχει στο νέο κόμμα.

«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ώστε η ΝΔ να γίνει μία παράταξη που να ενώνει και όχι να χωρίζει» είπε.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεγάλη πολιτική απρέπεια τον τρόπο που ο υπουργός Οικονομικών χειρίστηκε το θέμα με τον κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να είχε προβεί σε διορθωτική κίνηση.

Τέλος, χαρακτήρισε «εύστοχη» την κριτική της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δημιούργησε μία τεράστια κρίση δανεισμού, ενώ δήλωσε αντίθετος στις εξεταστικές για οικονομία και Μνημόνιο.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου