ΕΛΛΑΔΑ

Εντός του Νοεμβρίου το κόμμα της Ντ. Μπακογιάννη

εντός-του-νοεμβρίου-το-κόμμα-της-ντ-μπα-493463

Θέμα εβδομάδων κρίνεται η ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς όπως δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής στον Βήμα 99,5 αυτό θα γίνει «μέχρι τον προϋπολογισμό». Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε, επίσης, ότι επί κυβερνήσεως ΝΔ η ίδια δεν είχε στοιχεία που να προειδοποιούν για τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα μας.

Στο ερώτημα εάν και εκείνη γνώριζε τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία -με αφορμή τη δήλωση του πρώην υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή- η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι «εγώ δεν είχα τέτοια αίσθηση, δεν είχα τέτοια στοιχεία».

Ωστόσο, άφησε αιχμές κατά του κ. Αβραμόπουλου, λέγοντας ότι τρεις είναι οι τομείς όπου υπάρχουν «μαύρες τρύπες»: η Υγεία, οι ΔΕΚΟ και η Αυτοδιοίκηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για «πιθάρι χωρίς πάτο».

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι χρειάζεται να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» στις ΔΕΚΟ «με όποιο κόστος» και να επιχειρηθεί η τόνωση της αγοράς με τα εργαλεία που διαθέτει η χώρα, δηλαδή μέσω των προγραμμάτων ΤΕΜΠΕ, ΕΣΠΑ και των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ανέφερε, ακόμα, ότι υπάρχουν επενδύσεις που δεν προχωρούν εξαιτίας της γραφειοκρατίας.

Σημείωσε, επίσης, ότι, ενώ γίνονται συνεχείς συσκέψεις για τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για τους χιλιάδες απολυμένους του ιδιωτικού τομέα.

Η κ. Μπακογιάννη άφησε σε άλλη μία φορά αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορείς από τη μία μεριά να λες ότι θα μηδενίσεις το έλλειμμα και από την άλλη να παρουσιάζεις λάθος σχεδιάγραμμα.

«Έφτασε η ώρα, ο κόσμος να απαιτήσει την αλήθεια» από τους πολιτικούς, επισήμανε η κ. Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και στα ποσοστά που εμφανίζει η υποψηφιότητα του Βασ. Κικίλια, η κ. Μπακογιάννη δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις, όπως είπε, αλλά τόνισε ότι «πρέπει να πάρουμε σωστά το μήνυμα της κρίσης αντιπροσώπευσης στη χώρα μας» που «οδηγεί σε κρίση της Δημοκρατίας».

Δεν μπορούμε πλέον να τάζουμε προ των εκλογών και μετά να λέμε ότι παραλάβαμε καμένη γη, υποστήριξε

Περιοδεία Σαμαρά

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και πραγματοποίησε σειρά επαφών με τοπικούς παράγοντες.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον νομάρχη Κέρκυρας Στέφανο Πουλημένο, ο οποίος υπενθύμισε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι νομάρχης στο νησί των Φαιάκων διετέλεσε το 1941 για ένα δίμηνο ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

Αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων που στηρίζει η ΝΔ Σ. Σπύρου και με τον υποψήφιο δήμαρχο Κερκυραίων που επίσης στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση Ι. Τρεπεκλή.

Ο κ. Σαμαράς έκανε και μία βόλτα στους δρόμους της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες στο εμπορικό κέντρο.

Στις κουβέντες που αντάλλαξε με αρκετούς Κερκυραίους κυριάρχησαν το Μνημόνιο και ο «Καλλικράτης», ενώ κάποιος πολίτης ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά «σύντομα και πρωθυπουργός».

Το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στους παραγωγικούς φορείς του νησιού στην αίθουσα του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου