ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπαραθέσεις Κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Γιούνκερ

αντιπαραθέσεις-κυβέρνησης-αντιπολ-494124

Ως δικαίωση των όσων υποστηρίζει η ΝΔ τους τελευταίους επτά μήνες, χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σε συνέντευξή του σε εφημερίδα το Σάββατο παρομοιάζει το μνημόνιο με «τρύπιο κουβά», επανέλαβε το αίτημα να διερευνηθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας από το 1981.

«Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούνκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι «εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους» και πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να ‘βάλουν πλάτη’ και όχι το ΔΝΤ.

«Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος. Η κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του» καταλήγει.

Απάντηση κυβέρνησης

Μετά την «ομολογία» του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πως «οι Βρυξέλλες γνώριζαν την κατάσταση της Ελλάδας, αλλά επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα», κυβερνητικοί κύκλοι απαντούν στην αξιωματική αντιπολίτευση για την δριμεία κριτική της, αλλά και στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε «δικαιωμένος» από τα λεγόμενα του επικεφαλής του Eurogroup.

«Η ουσία είναι τι κάνουμε εμείς τώρα, που τώρα μετά από 12 μήνες έχουμε αποτέλεσμα. Οι θυσίες των Ελλήνων έχουν θετικό αποτέλεσμα για τη σωτηρία και αναμόρφωση της Ελλάδας, ώστε να αποκτήσει υγιή και βιώσιμη οικονομία να στηρίζεται επιτέλους στα δικά της πόδια στις δικές της δυνάμεις, όχι σε δάνειες δυνάμεις. αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι., καταλήγοντας πως «Η ουσία είναι ότι οι θυσίες του λαού έχουν σήμερα αποτέλεσμα»

Περιοδεία Σαμαρά

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της ΝΔ στην Πελοπόννησο ήταν η Μεγαλόπολη, όπου περιόδευσε στην αγορά της πόλης, μίλησε με πολίτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Μεγαλόπολης Γιάννη Φουσέκη, τον οποίο στηρίζει η Ν.Δ.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι «δίνουμε μάχη για την ελπίδα του τόπου, μάχη ενάντια την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που θέλει τον κόσμο φοβισμένο, με μια νοοτροπία που θέλει τα μαγαζιά σιγά-σιγά να σβήνουν και τις παραγωγικές δυνάμεις να υποκύπτουν. Να μην υπάρχει αισιοδοξία για τους νέους. Κάνουμε αγώνα για να έχουν δικαίωμα στην ελπίδα τα νέα παιδιά».

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε την ορεινή Αρκαδία, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο, τον γραμματέα του κόμματος Α. Λυκουρέντζο και κομματικά στελέχη.

Ο κ. Σαμαράς αρχικά μετέβη στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, συνομίλησε με τους πολίτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην αγορά της Κωμόπολης κι ακολούθως στη Στεμνίτσα, όπου έλκει την καταγωγή του και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας με πολίτες στη Δημητσάνα, είπε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα γι’ αυτόν που βρίσκεται σε μια πόλη με σημαντικότατη ιστορία. Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι «θα πρέπει αυτός ο προεκλογικός αγώνας να αποτελέσει την αρχή μιας γενικότερης αλλαγής, αλλαγής σελίδας και πορείας, για τη δημιουργία μιας Ελλάδας της ελπίδας κι αυτή η αλλαγή θα γίνει με την ψήφο στις εκλογές του Νοεμβρίου».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου