ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο έγκλειστος που «μίσθωσε» τους φονιάδες του Ζαφειρόπουλου

αυτός-είναι-ο-έγκλειστος-που-μίσθωσε-251468

Ο «μισθωτής», ο εντολέας των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τον… Τσε Γκεβάρα στο αριστερό μπράτσο είχε πάρει την εντολή «πρόσληψής» τους από τον «Άρχοντα των φυλακών» τον επονομαζόμενο «Κλόντι». Χαρακτηριστικό της ιδιοσυγκρασίας του μία ανάρτηση σε ένα από τα προφίλ του στο Facebook:

«Τίποτα δεν συγχωρώ. Πόνεσα; Θα σας πονέσω!!!». Δίπλα σε αυτές τις ενδεικτικές φράσεις ένα χέρι που κρατά ένα πιστόλι. Κάτω από αυτή την ανάρτηση υπάρχει σχόλιο άλλου κρατουμένου των φυλακών που… επικροτεί: «Έτσι δώσε πόνο…!!».

Ο ίδιος μαζί με τον Αρμπέρ Μπάκο, μακελάρη του Μικρολίμανου, ήταν αυτοί που κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στις 3 Νοεμβρίου 2014 στην Πεντέλη. Ο Shushari Glajdol 34 χρόνων από την Αλβανία, ή Olti Dulce όπως φαίνεται να ήταν ένα από τα πολλά ψευδώνυμα του, είχε επιφυλαχθεί να αποκαλύψει και τον άνθρωπο που του ανέθεσε την εκτέλεση του «συμβολαίου» σε βάρος του δικηγόρου, διαπραγματευόμενος ίσως την ευνοϊκότερη ποινική του μεταχείριση.

Γενετικό αποτύπωμα του 34χρονου είχε ανιχνευθεί σε αποτσίγαρο που περισυνελέγη από το σημείο της αιματηρής ενέδρας, το οποίο ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μικρολίμανο. Είχε προηγηθεί και ακολουθήσει αυτής της ενέργειας η συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση σε μπαρ του Μεταξουργείου, στις 31 Οκτωβρίου 2014, η οποία εκδηλώθηκε επειδή ο ίδιος είχε… φάει ξύλο στο συγκεκριμένο κατάστημα κατά τη διάρκεια καυγά. Είχε πυροβολήσει με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 43χρονου θαμώνα, πατέρα δύο παιδιών και τον τραυματισμό μιας σερβιτόρας, ενώ είχε κάνει το ίδιο και στις 6 Νοεμβρίου σε καφενείο στον Αγ. Παντελεήμονα χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Μετά το αιματοκύλισμα στο Μικρολίμανο, ο «Όλντι» είχε διαφύγει στην Αλβανία και περίπου ενάμιση χρόνο μετά, την 31η Αυγούστου, συνελήφθη στα σύνορα Σκοπίων-Βουλγαρίας στον συνοριακό σταθμό του παραθεριστικού κέντρου Gueshevo της Βουλγαρίας.

Ο «Όλντι» είχε απασχολήσει τις Αρχές από το 1995 για παράβαση του νόμου περί Αλλοδαπών, το 1998 για κλοπές. Το 2005 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης για κλοπές και για το νόμο Περί Αλλοδαπών. Το 2012 στην περιοχή της Ομονοίας, για αδικήματα κλοπών. Υπήρξε παραγγελία φυλάκισης για το Κατάστημα Κράτησης Χανίων, από όπου και αποφυλακίστηκε στις 29-03-2012 για να περάσει σε αιματηρή δράση.

Στο μεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του δολοφόνου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του ασύλληπτου συνεργού του. Πρόκειται για τον: (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία. Ο 30χρονος συνεργός του με τα στοιχεία (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία, είχε διαφύγει στην Αλβανία αμέσως μετά την δολοφονία του ποινικολόγου. Οι διωκτικές αρχές έχουν στείλει επείγον σήμα στις αντίστοιχες της Αλβανίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Δόθηκαν επίσης φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού που διέμεναν στην Καλλιθέα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό καλάσνικοφ, πιστόλι, φυσίγγια, χειροβομβίδα, εκρηκτική ύλη, πυροκροτητής, περούκες και δύο πλήρεις αστυνομικές στολές που οδηγούν τις έρευνες και σε άλλα «μονοπάτια».

Ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προέβη και στην ανατριχιαστική αναφορά πως αφού πυροβόλησε τον δικηγόρο άρπαξε από τις τσέπες του 50 ευρώ! Ο δράστης περιέγραψε επίσης την αγωνία του 30χρονου συνεργού του να φύγουν γρήγορα γιατί φοβόταν ότι ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου θα πατούσε το κουμπί που κλείδωνε την πόρτα. Μετά τη διαφυγή τους με αυτοκίνητο, πήγαν στην Καλλιθέα και «χώρισαν»…

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου