ΕΛΛΑΔΑ

Ευθύνη της Πολιτείας τα σχολικά βιβλία

ευθύνη-της-πολιτείας-τα-σχολικά-βιβλί-494734

«Τα βιβλία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος εκδίδονται από το υπουργείο Παιδείας και την ευθύνη τους έχει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο» απάντησε η Άννα Διαμαντοπούλου στην πρόθεση της Εκκλησίας να τεθούν στο μικροσκόπιο ειδικής επιτροπής τα σχολικά βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι ιεράρχες ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει «σημάδια αποχριστιανοποίησης» σε αυτά.

Στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, οι µητροπολίτες αποφάσισαν η επιτροπή της Εκκλησίας για θέµατα Παιδείας να µελετήσει τα βιβλία και εν συνεχεία να συντάξει πόρισµα που θα σταλεί στην Ιερά Σύνοδο.

Συνάντηση με Τσίπρα, Καρατζαφέρη και Κουβέλη

Η υπουργός Παιδείας έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του διαλόγου για τις αλλαγές στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή νομίζω ότι είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε στην ανάγκη όχι μόνο της επένδυσης, αλλά και της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, του Δημόσιου Τεχνολογικού Ιδρύματος, που είναι η βάση της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που ζήτησα και νομίζω ότι είναι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός είναι ο διάλογος και για τη Δημόσια Παιδεία να γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων και έχοντας πάντα στο μυαλό μας ένα πράγμα: ό,τι κάνουμε δεν πρέπει να είναι σε βάρος των παιδιών, είτε είναι στο σχολείο, είτε είναι στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ».

Η υπουργός Παιδείας συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο τους ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη και τόνισε πως είναι σημαντικό ότι «κόμματα από όλο το φάσμα της Βουλής συμμετέχουν, ενδυναμώνοντας ουσιαστικά την πεποίθηση και τη θέληση του πολιτικού συστήματος ότι στην Παιδεία χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές, αλλά με μεγάλη συναίνεση».

Η κ. Διαμαντοπούλου συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός πως το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε ένα σύνολο προτάσεων για την Τριτοβάθμια», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Δυσφορία για τις καταλήψεις

Τη δυσφορία της για τις καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία της χώρας εξέφρασε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, εκτιμώντας ότι «το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σπηλιόπουλου, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως «η κατάληψη, από ακραία μορφή αγώνα, δεν μπορεί να γίνει καθημερινότητα και να δημιουργεί προβλήματα στο δημόσιο σχολείο.

Υπενθυμίζοντας την περσινή απώλεια ωρών, συνέπεια των καταλήψεων, υπογράμμισε την πρωτοβουλία του υφυπουργού Παιδείας να εκπονήσει πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

Ήδη 43 σχολεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται υπό κατάληψη, με βασικό αίτημα τη δημόσια, δωρεάν 12χρονη εκπαίδευση για όλους.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου