ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί και νοσηλευτές έξω από το ΝΙΜΤΣ: «Δεν υπάρχουν ούτε αναπηρικά καροτσάκια»

γιατροί-και-νοσηλευτές-έξω-από-το-νιμτ-257092

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ έξω από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Διαμαρτύρονται για ελλείψεις σε προσωπικό και σε ιατρικό εξοπλισμό όπως φορεία και αναπηρικά καροτσάκια για να μεταφέρουν τους ασθενείς.

Τραυματιοφορέας: Αγόρασα μόνος μου καροτσάκια

Καταγγελία σοκ από τον αντιπρόεδρο του σωματείου εργαζομένων και τραυματιοφορέα του νοσοκομείου Γιώργο Τζώρτζη ο οποίος μιλώντας στον 9.84 κατήγγειλε ότι το νοσοκομείο δεν είχε αναπηρικά καροτσάκια και αναγκάστηκε ο ίδιος να αγοράσει δυο βάζοντας χρήματα από την τσέπη του. Παράλληλα, ο κ. Τζώρτζης καταγγέλλει ότι πολλά φορεία που μεταφέρονται ασθενείς και έκτακτα περιστατικά είναι σκουριασμένα, κάτι που επαλειμμένη-όπως λέει- έχουν τονίσει προς την ηγεσία του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται πως το ΝΙΜΙΤΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Το περισσότερο προσωπικό είναι πολιτικό και διέπεται από τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα των Δημοσίων υπαλλήλων. Το Νοσοκομείο είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και διοικείται από ανώτατους αξιωματικούς.

Τι υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΝΙΜΤΣ εφημερεύει καθημερινά, εξυπηρετεί έως 30 διαδρομές ΕΚΑΒ εκτάκτων περιστατικών καθημερινά έως τις 3 το μεσημέρι και τους δικαιούχους. Δικαιούχοι υπηρεσιών είναι οι απόστρατοι και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

«Τη στιγμή που δισεκατομμύρια σκορπίζονται για εξοπλιστικά προγράμματα το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μαραζώνει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.
Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113.Τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη.
Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη του οργανισμού που συντάσσεται.
Το Νοσοκομείο διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του στρατού. Συμπεριφέρεται στο πολιτικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Σωματείου με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Σαν να πρόκειται για ένστολους στρατιώτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στον 9.84, προσθέτοντας ότι « η υλοποίηση του οργανισμού βρίσκεται σε οριακό σημείο».
Συγκεκριμένα, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ κάνουν τις εξής επισημάνσεις:
1. Οι ελλείψεις προσωπικού σε τραυματιοφορείς, τεχνολόγους, ακτινολόγους, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι τεράστιες με εμφανείς επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Με την κάλυψη του αξονικού τομογράφου από τεχνολόγους του κλασικού αποδυναμώνεται ο δεύτερος.
2.Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι πανάρχαιο. Υπάρχει κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο που διαθέτει δύο ακτινολογικά τραπέζια ο οποίος είναι κλειστός. Κάθε φορά που έρχεται η εταιρεία και ψάχνει χώρο για εγκατάσταση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος, ο εν λόγο χώρος κλειδώνεται από τη Διοίκηση.
Η δικαιολογία είναι ότι ο χώρος αυτός προορίζεται για την εγκατάσταση του μαγνητικού αν και λόγω στατικότητας του κτιρίου δεν επιτρέπεται.
3. Μεγάλη είναι η έλλειψη τραυματιοφορέων. Σε κάθε βάρδια ένας καλύπτει δύο κτίρια και μεγάλες αποστάσεις. Η κατάσταση στην υλικοτεχνική υποδομή είναι απαράδεκτη.
4. Ο μαστογράφος δεν δουλεύει, λόγω βλάβης του παλιού ψηφιακού εκτυπωτή. Τα φορεία και τα καρότσια είναι χαλασμένα. Δεν είναι κατάλληλα για την διακομιδή των ασθενών. Οι τραυματιοφορείς αναγκάζονται να κάνουν τη δουλειά τους.
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι αλλά πάνω από όλα η στρατιωτική πειθαρχία.
Κατά τα άλλα διαθέτουν χρήματα για άρτους και θεάματα, χωρίς να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με σωστή προτεραιότητα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου