ΕΛΛΑΔΑ

Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα

δεν-πρόκειται-να-ληφθούν-νέα-μέτρα-495084

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, παρά την προαναγγελθείσα αναθεώρηση του ελλείμματος από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία έδωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
«Θα είμαστε η πιο διαφανής χώρα σε ό,τι αφορά τις στατιστικές», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας:

«Ασχολούμαστε αναγκαστικά με το έλλειμμα και το χρέος που μας άφησε η Νέα Δημοκρατία».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ χθες το πρωί, τόνισε ότι «ο λαός πληρώνει τα εγκλήματα της ΝΔ», η οποία ακόμη και τώρα υποστηρίζει πως η κυβέρνηση έπρεπε να συνεχίσει το «παιχνίδι της κουτοπονηριάς», κοροϊδεύοντας τους εταίρους της χώρας. Η Eurostat ακόμη ανακαλύπτει τις αμαρτίες της ΝΔ, σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι παρά τις διορθώσεις στα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους, δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Απαντώντας στις βολές της ΝΔ ότι ο ίδιος γνώριζε την οικονομική κατάσταση πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «δεν γνωρίζαμε ότι η χώρα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Όσον αφορά στο εσωκομματικό μέτωπο, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο θέμα της εξεταστικής για την οικονομία και το χρονικό πλαίσιό της, δίνοντας απάντηση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, λέγοντας πως «ευθύνες δεν έχουν εκείνοι που έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά εκείνοι που με εγκληματικές πράξεις κόντεψαν να την βγάλουν».

Επίθεση στη Ν.Δ.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ασχολείται με το έλλειμμα και το χρέος που άφησε η ΝΔ και ο λαός πληρώνει τις εγκληματικές πράξεις της ΝΔ. «Επί της προηγούμενης διακυβέρνησης είχε κυριαρχήσει το ψέμα, η αδιαφάνεια, η ασυνέπεια, η πελατειακή σπατάλη και η διαφθορά. Αυτά τα χαρακτηριστικά σφράγισαν τη διακυβέρνηση της ΝΔ, ενώ το έλλειμμα και το χρέος ήταν απλά η επιβεβαίωση της εικόνας που είχαν σχηματίσει οι άλλοι για την πατρίδα μας» τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Φουσκώσατε το πραγματικό έλλειμμα κοντά στο 15% από 13% που είχατε πει το 2009 και το χρέος στα 120 δισ. ευρώ. Ακόμα και σήμερα η Eurostat ανακαλύπτει τις αμαρτίες σας. Παρά τις διορθώσεις της Eurostat και τους στόχους μας θα πετύχουμε και νέα μέτρα δεν θα πάρουμε».
«Με θυσίες και κόπους ανοίγουμε νέο δρόμο αξιοπιστίας. Πλέον, σοβαρά σκέφτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα πια και βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Όμως, η ΝΔ παραμένει στο παρελθόν. Και ζητά να κοροϊδέψουμε και πάλι τους εταίρους μας. Μας λέει να δανειζόμασταν περισσότερα πριν μας έπαιρναν χαμπάρι και να κρυφτούμε μετά. Δηλαδή να συνεχίσουμε το παιχνίδι της κουτοπονηριάς, για να κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους, κι έτσι να χάσει κι αυτή η νεοκλεγμένη κυβέρνηση την αξιοπιστία της. Δεν έχουν καταλάβει ότι εκτός από το δημοσιονομικό πρόβλημα υπήρχαν βαθύτερα προβλήματα».
Απαντώντας, δε, στο άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Αφού υπάρχει η μαγική συνταγή γιατί δεν την έλεγε ο κ. Σαμαράς στον κ. Καραμανλή;».
 
Δεν γνωρίζαμε
Όσον αφορά στο επιχείρημα ότι γνώριζε την οικονομική κατάσταση πριν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε: «Από τον Ιούνιο του 2008 ζήτησα εκλογές, γιατί έβλεπα που οδηγείται η χώρα. Και ζητούσαμε από τον κ. Καραμανλή να πει την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας. Αλλά ουδέποτε απάντησε και πάντως δεν δόθηκαν τα αληθινά στοιχεία.
Όσο για το εάν υπήρχαν χρήματα ή όχι, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι τα χρήματα πήγαν στα Βατοπέδια, στα ομόλογα, σε πολυμελείς χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο επιτροπές.
 
«Ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει»
Αναφερόμενος στις εξεταστικές επιτροπές, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «Στις εξεταστικές κάναμε ευλαβικά το καθήκον μας, χωρίς ρεβανσισμούς. Τι θέλουν στη ΝΔ; Να διαγράψουμε τις ευθύνες; Να περάσει το μήνυμα ότι όποιος κυβερνάει έχει το ακαταδίωκτο; Η αυθαιρεσία και η ασυδοσία τελείωσε, ειδικά για όσους έχουν εξουσία στα χέρια τους».
«Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να μάθει τι συνέβη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Ειδικότερα για το θέμα της εξεταστικής για την οικονομία, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι εκείνοι που θέλουν να εξεταστούν μεγάλα χρονικά διαστήματα θέλουν να κρύψουν πράγματα και υπογράμμισε ότι «ευθύνες δεν έχουν εκείνοι που έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά εκείνοι που με εγκληματικές πράξεις κόντεψαν να την βγάλουν».
 
«Εργαζόμαστε υπέρ της πλειοψηφίας των πολιτών»
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, λέγοντας πως το έργο και ο αγώνας της είναι υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, υπέρ μιας ολόκληρης γενιάς που έχει αδικηθεί και στόχο δεν έχει μόνο τη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους, αλλά να αλλάξει η Ελλάδα.
Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το 2011 κρίσιμο β’ ημίχρονο και τόνισε ότι η προσπάθεια για τη σωτηρία της Ελλάδας συνεχίζεται. «Εμείς εγγυόμαστε πραγματική ανάπτυξη κι όχι αεριτζίδικη» επεσήμανε.
Ο πρωθυπουργός εξήρε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε πως μια Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν κρίνεται στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα.
 
Ολοι μαζί για τις εκλογές
Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου», τις οποίες χαρακτήρισε πολιτικές.
Απαντώντας στη «αντι-μνημονιακή» επιχειρηματολογία, ο πρωθυπουργός είπε: «Εμείς θα απελευθερωθούμε από το μνημόνιο, όταν απελευθερωθούμε από τις λογικές που μας οδήγησαν σε αυτό».
Ζήτησε, δε, τη στήριξη όλων των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και όχι εκείνων που θέλουν να βάλουν εμπόδια στις αλλαγές ή απλώς θέλουν να διαχειριστούν πελατειακά την κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές του να βγουν στην κοινωνία και να μετατρέψουν την φυσιολογική οργή του Έλληνα για το που έφθασε η χώρα σε δύναμη αλλαγής για μια καλύτερη κοινωνία. Από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη τον ελληνικό λαό για την προσπάθεια που καταβάλλει.
Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε για το έργο του τον Χρ. Παπουτσή και ευχήθηκε καλό έργο στο νέο γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Β. Έξαρχο.
 
Ομιλία Έξαρχου
«Η σημερινή συνεδρίαση γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες του κοινωνικού και πολιτικού συστήματος της χώρας και τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε με την πολιτική της, η κυβέρνηση της ΝΔ», τόνισε κατά την ομιλία του ο νέος γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος.

Ο κ. Εξαρχος υπογράμμισε, ότι ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων, οι πολίτες με πολύ μεγάλη σαφήνεια και ορισμένες φορές με θυμό, διατυπώνουν το αίτημα για ριζοσπαστικές αλλαγές σε κράτος, οικονομία και παραγωγικό σύστημα, το αίτημα για σκληρή απόδοση ευθυνών σε όσους ενεπλάκησαν σε υποθέσεις διαφθοράς και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου