ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκήνωσαν για τρίτη μέρα έξω από το υπουργείο Εργασίας για τις συντάξεις χηρείας

κατασκήνωσαν-για-τρίτη-μέρα-έξω-από-το-260850

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η «Πενθήμερη Προειδοποιητική Κινητοποίηση» του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α έξω από το υπουργείο Εργασίας με βασικό αίτημα την άρση των ηλικιακών κριτηρίων για τη χορήγηση Σύνταξης Χηρείας.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 27 Οκτωβρίου και σήμερα, Τετάρτη, είναι η τρίτη μέρα που οι χήρες παραμένουν έξω από το υπουργείο Εργασίας έχοντας κατασκηνώσει.

«Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α, που δυστυχώς μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, αγωνίζεται ενάντια σε όσα καθορίσθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) και ειδικότερα για την άρση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης Σύνταξης Χηρείας και την επαναφορά του ποσοστού χορήγησης σύνταξης στο 70% του εκλιπόντος», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Και συνεχίζουν: «Ο αγώνας μας αφορά και τους παλαιούς συνταξιούχους αφού σε περίπτωση που δεν θα έχει αίσιο τέλος, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, το πιθανότερο είναι να έρθει και η σειρά τους, ιδίως σε ότι αφορά το ποσοστό χορήγησης Σύνταξης Χηρείας, που στους δικαιούμενους από 13 Μαΐου 2016 και μετά, καθορίσθηκε σε ποσοστό 50% της σύνταξης που θα εδικαιούτο ο εκλιπών.Αν και διαφωνούμε κάθετα δεν αναφέρουμε στις διεκδικήσεις μας το θέμα του επαναϋπολογισμού των συντάξεων αφού αφορά άπαντες και δεν επιθυμούμε διαφοροποίηση ούτε ειδική μεταχείριση. Άλλωστε αναμένεται και η απόφαση από το ΣτΕ της 6ης Οκτωβρίου 2017. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε γιατί στις χήρες και χήρους κόβεται η προσωπική διαφορά από την 12η Μαΐου 2016 (ν.4387/2016) και σε όλους τους άλλους συνταξιούχους από την 1η Ιανουαρίου 2019 (ν.4472/2017)».

Υπενθυμίζουμε ότι στις 3 Οκτωβρίου μέλη του συλλόγου είχαν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο στους οποίους κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου