ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δαίδαλος σαρώνει την Ελλάδα: Χαλάζι και καταιγίδες

ο-δαίδαλος-σαρώνει-την-ελλάδα-χαλάζι-κ-261871

Συνεχίζεται ο στροβιλισμός του Δαιδάλου πάνω από την χώρα μας προκαλώντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε Μαραθώνα, Κατάκολο και στα χωριά της Φθιώτιδας, το βράδυ της Τρίτης.

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον Μαραθώνα.

φωτογραφία από το irafina.gr

Οπως αναφέρει το lamiarereport, ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 στην περιοχή του Δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας με έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε μάλιστα και κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική Οδό.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στη Λοκρίδα με την κυκλοφορία να διακόπτεται στην Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας από ισχυρή χαλαζόπτωση.

Το χαλάζι ήταν τόσο έντονο που το έστρωσε στον δρόμο σαν να είχε χιονίσει με αποτέλεσμα η Τροχαία να ζητήσει τη συνδρομή εκχιονιστικών.

Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 21:30 το βράδυ της Τρίτης και μέσα σε λίγα λεπτά είχε δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα από το 155ο χμ έως και το 160ο όπου έγινε και τεχνική ανάσχεση της κυκλοφορίας για 2η φορά.

Ακόμη και λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κυκλοφορία δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως καθώς ο «Δαίδαλος» άφησε έντονα τα σημάδια του στην περιοχή.

Ιδιαίτεροι φόβοι καταγράφονται για τις καλλιέργειες της περιοχής και σε αυτό που θα αντικρύσουν με το πρώτο φως της ημέρας οι γεωργοί. Ειδικά στην περίπτωση των ελαιόδεντρων που το χαλάζι ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου