ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα γίνεται ξανά αξιόπιστη

η-ελλάδα-γίνεται-ξανά-αξιόπιστη-495857

 

Η Ελλάδα αποκτά ξανά αξιοπιστία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Ασίας. Συμπλήρωσε πως αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τα πρώτα επενδυτικά βήματα στη χώρα είναι γεγονός, αναφερόμενος στην υπογραφή των ελληνοκινεζικών συμφωνιών.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η νέα σχέση που δημιουργείται μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου μπορεί να γίνει «προπομπός» μιας νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και ασιατικών χωρών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ελληνική προσπάθεια στην προσέλκυση των ξένων επενδύσεων αναγνωρίζεται διεθνώς και αυτή η διαδικασία δίνει στη χώρα περισσότερη αξιοπιστία.

Πράσινη ανάπτυξη

Στη σημασία της πράσινης ενέργειας με θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, αλλά και στις ελληνοκινεζικές σχέσεις στο πλαίσιο της σινοευρωπαϊκής συνεργασίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην 8η Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ασίας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη σημασία των ελληνοκινεζικών σχέσεων, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ελληνοκινεζικό ινστιτούτο για την ανάπτυξη και τη ναυτιλία.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός δέχθηκε συγχαρητήρια από την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ για την πρόοδο της χώρας και την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων, ενώ κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκαν θετικά σχόλια για το ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε, τέλος, ειδική αναφορά στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου που θα βασίζεται στην πράσινη ανάπτυξη.

Στο περιθώριο της συνόδου ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ινδίας Μοχάμαντ Ανσάρι. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη συνεργασία Ελλάδας και Ινδίας σε θέματα τουρισμού, υψηλής τεχνολογίας, ναυτιλίας και πολιτιστικών σχέσεων. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα ασφαλείας, για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και τις χώρες των Βαλκανίων.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων ελληνο-ινδικών διπλωματικών σχέσεων, ο Ινδός αντιπρόεδρος ζήτησε να υπάρξει μια νέα στρατηγική σχέση της Ινδίας με την Ελλάδα.

Επόμενος σταθμός του Έλληνα πρωθυπουργού είναι το Βελιγράδι, όπου θα μιλήσει το απόγευμα της Τρίτης στην Ετήσια Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Προοπτική της Σερβίας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου