ΕΛΛΑΔΑ

Συντηρείται το σενάριο για Καραμανλή

συντηρείται-το-σενάριο-για-καραμανλή-495976

Επίθεση κατά του ΛΑΟΣ και του προέδρου του Γ.Καρατζαφέρη, εξαπέλυσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τα σενάρια περί επιστροφής του Κ. Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή. Την ώρα, όμως, που η Ρηγίλλης επιχειρεί να κλείσει οριστικά τη συζήτηση, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δηλώνει πως ο τέως πρωθυπουργός «είναι ακόμα νέος και πολύτιμα έμπειρος ώστε, εάν χρειαστεί, οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα».

Ο πρώην υπουργός, αν και αναφέρει «για τη ΝΔ ο κύκλος του Κ. Καραμανλή εμφανίζεται να έχει κλείσει», επισημαίνει ότι «ενδεχομένως, αυτό να μην ισχύει για τον τόπο και στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, ο Κ. Καραμανλής «είναι ακόμα νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε, εάν χρειαστεί, οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια ζωή να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα».

 

Ο Μ. Χαρακόπουλος

Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο κ. Χαρακόπουλος έκανε λόγο για «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ», που «έσπευσαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση», και που τώρα προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα αποπροσανατολισμού.

Στην ερώτηση σε ποιους αναφέρεται, ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε «στον ΛΑΟΣ και στον Γ. Καρατζαφέρη», επισημαίνοντας πως «στη ΝΔ δεν υπάρχουν τέτοιες φωνές».

Όπως είπε ο κ. Χαρακόπουλος, «τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους» και η απάντηση του ίδιου του Κ. Καραμανλή στους κατασκευαστές των σεναρίων ήταν κόλαφος.

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ απέδωσε τη φημολογία των τελευταίων ημερών σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, προκειμένου -όπως είπε- η κυβέρνηση να ξεπεράσει τη δύσκολη φάση από τη σύγκρουση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την Εξεταστική για την οικονομία.

Αναφερόμενος στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε πως η ΝΔ προσέρχεται στη διαδικασία με «αυτοπεποίθηση και ελπίδα». «Καλούμε το λαό να στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση πως ‘δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζουμε» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «αλίμονο εάν ‘πρασινίσει’ ο χάρτης, το βράδυ των εκλογών».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο, εάν το ΠΑΣΟΚ επικρατήσει στις εκλογές, αυτό η κυβέρνηση θα το εκλάβει ως ψήφο εμπιστοσύνης και θα προχωρήσει στη λήψη νέων οικονομικών μέτρων.

Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πως από το «λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στα δεσμά του Μνημονίου, προσέθεσε. Δήλωσε, ωστόσο, ότι εάν η ΝΔ χάσει στις εκλογές, τότε «θα πρέπει να ξαναδούμε τι λάθος κινήσεις μπορεί να έγιναν». Επανέλαβε, πάντως, πως η στρατηγική πολιτική της ΝΔ κατά του Μνημονίου δεν αλλάζει.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου