ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο κρούσμα γρίπης σε 77χρονο. Στη ΜΕΘ ο ηλικιωμένος

το-πρώτο-κρούσμα-γρίπης-σε-77χρονο-στη-μ-267981

Έναρξη της… περιόδου γρίπης σήμανε την τελευταία εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας.

Όπως προκύπτει από την επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αφορά 77χρονο ο οποίος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ο ηλικιωμένος άνδρας, από τον οποίο απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Β, δεν είχε εμβολιαστεί, παρότι ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, από τις 2 έως τις 15 Οκτωβρίου, στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β’ Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.) και στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 39 κλινικά δείγματα. Το ένα εξ αυτών ήταν θετικό για όλο γρίπης τύπου Β.

«Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα» καταλήγουν οι ειδικοί και τονίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού για την προφύλαξη από τη γρίπη.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου