ΕΛΛΑΔΑ

Η εισαγγελική διάταξη που βάζει στο αρχείο την υπόθεση με το τροχαίο Παντελίδη

η-εισαγγελική-διάταξη-που-βάζει-στο-αρ-279861

Την εισαγγελική διάταξη με την οποία τίθεται στο αρχείο η υπόθεση του Παντελή Παντελίδη, 20 μήνες μετά το τροχαίο τον Φεβρουάριο του 2016, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Από τις 10 σελίδες της διάταξης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκύπτει ότι στη θέση του οδηγού ήταν ο τραγουδιστής.
Για το συμπέρασμα της παρουσίας του Παντελή Παντελίδη στη θέση του οδηγού ο εισαγγελέας επικαλείται:

– καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων

– στοιχεία από την ανάλυση των δειγμάτων DNA από το τιμόνι του οχήματος στο οποίο επέβαιναν ο Παντελής Παντελίδης, η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη, και βάσει των οποίων στο τιμόνι του οδηγού σαρώθηκαν μόνο κηλίδες αίματος που ταυτίζονται με το γενετικό τύπ STR του Παντελίδη

– την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία σημειώνεται ότι η στάση στην οποία βρέθηκε ο τραγουδιστής μετά το τροχαίο δυστύχημα «δεν θα ήταν δυνατή αν καθόταν αρχικά στη θέση του συνοδηγού διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που ΔΕΝ έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα».

Βάσει των στοιχείων ο εισαγγελέας κρίνει, τελικά, ότι η μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ψευδορκία μάρτυρα εναντίον των δύο κοριτσιών που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ, της Φρόσως Κυριακού και της Μήνας Αρναούτη, πρέπει να μπει στο αρχείο, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την “υπόθεση Παντελίδη” όσον αφορά στο ποινικό της σκέλος.

Μετά την εξέλιξη αυτή η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή έχει προθεσμία τριών μηνών για να στραφεί -εάν το επιθυμεί -κατά της διαταγής αρχειοθέτησης. Τυχόν προσφυγή της οικογένειας μπορεί να γίνει ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, οποίος μπορεί είτε να συναινέσει στην αρχειοθέτηση, είτε να ζητήσει περαιτέρω έρευνα, ή ακόμα και να ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων.

«Πρόκειται για μία αιτιολογούμενη εισαγγελική διάταξη με λογικά επιχειρήματα, η οποία όχι μόνο έχει λάβει υπόψη το αποδεικτικό υλικό (ακόμη και το εισφερθέν από την αντίδικο πλευρά) αλλά το σχολιάζει και επιχειρηματολογεί. Αποτελεί μια ηθική δικαίωση για την εντολέα μου», δηλώνει στο protothema. gr, ο δικηγόρος της Μίνας Αρανούτη, Ιωάννης Κωλέττης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου