ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρή προειδοποίηση Σαμαρά

αυστηρή-προειδοποίηση-σαμαρά-497687

Πανστρατιά εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κήρυξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, η οποία λειτουργεί ως Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα. Παράλληλα προειδοποίησε τους βουλευτές του ότι δεν θα ανεχθεί εκφράσεις εσωστρέφειας. «Θα σας παρακολουθώ όλους γιατί σας θέλω όλους δίπλα μου στην πρώτη γραμμή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι «μετά την ΔΕΘ το πολιτικό κλίμα αλλάζει.Το μήνυμα της ΝΔ γίνεται κατανοητό. Ο λαός πείθεται, η ΝΔ και οι προτάσεις της αποτελούν το βασικό φορέα ελπίδας» και ζήτησε από τα στελέχη του συσπείρωση, ενότητα, εξωστρέφεια

Την ώρα της πιο ανελέητης λιτότητας -είπε ο πρόεδρος της ΝΔ- όταν κόβονται συντάξεις και μισθοί, μαγαζιά κατεβάζουν τα ρολά, η ανεργία ανεβαίνει στα ύψη, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια, εν ολίγοις στην πιο κρίσιμη συγκυρία των τελευταίων 50 ετών, που ο λαός μάς θέλει δίπλα του, είμαι αποφασισμένος να μην επιτρέψω ούτε κουβέντες στους παραδιαδρόμους, ούτε κουτσομπολιά, πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων.

«Όποιος θελήσει να προσφέρει όπλα στον αντίπαλο να αναλάβει τις ευθύνες του», προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς.

Ακολούθως υποστήριξε ότι αυτές οι εκλογές «είναι οι πρώτες που γίνονται στο μάτι του κυκλώνα, η ΝΔ έχει καταρτίσει τις προγραμματικές της προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, έχει προτείνει συγκεκριμένα, άμεσα εφαρμόσιμα, κοστολογημένα, αποτελεσματικά μέτρα». Η ΝΔ, συμπλήρωσε, μάχεται κατά της κυβερνητικής αναξιοπιστίας και δίνει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη χώρα.

«Το μόνο όπλο της κυβέρνησης είναι η διαστρέβλωση των θέσεών μας. Όμως τώρα πια εμείς βάζουμε την πολιτική ατζέντα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκλεισε λέγοντας ότι ο αγώνας δεν είναι παραταξιακός, αφορά το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Στη συνεδρίαση, όπου ο κ. Σαμαράς έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις του προεκλογικού αγώνα, συμμετείχαν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και οι βουλευτές που έχουν αναλάβει ρόλο συντονιστικό στις περιφέρειες.

Όπως δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος αποφασίστηκε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της εκτελεστικής γραμματείας και των βουλευτών συνδέσμων για την ενίσχυση του αγώνα των υποψηφίων τους οποίους στηρίζει η ΝΔ στην περιφέρεια και στους νέους δήμους.

Επικεφαλής τίθεται ο πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς, οι δύο αντιπρόεδροι κ. Δήμας και κ. Αβραμόπουλος, οι γενικοί γραμματείς του κόμματος και της ΚΟ, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, το σύνολο των βουλευτών, τα μέλη της πολιτικής επιτροπής «έτσι ώστε να φτάσουμε σε κάθε σημείο της χώρας μας», όπως είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή και το Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία.

 

Μπακογιάννη κατά Σαμαρά και κυβέρνησης

Εναντίον της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατία καταφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισκέφθηκε τα γραφεία του "Φόρουμ για την Ελλάδα" στη Θεσσαλονίκη, όπου υποστηρικτές της την υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

"Με την κυβέρνηση που παλινωδεί και με την αξιωματική αντιπολίτευση του κ. Σαμαρά που τη μια μειώνει το έλλειμμα σε τρία χρόνια, την άλλη σε δύο και τον άλλο σε ένα χρόνο η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά", είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως η ίδια βάζει το συμφέρον της χώρας πάνω από όλα..

"Θα λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, θα λέμε την αλήθεια και θα δίνουμε μάχες. Ένα μόνο δεν πρόκειται να κάνω. Να επενδύσω σε χρεοκοπία της Ελλάδας" είπε η κ. Μπακογιάννη. Δήλωσε ότι θα δώσει μάχες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να βγει η Ελλάδα από την κρίση το γρηγορότερο δυνατό και να χάσουν τα λεφτά τους όσοι έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου