Δίκη Siemens: Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολιτικούς από όλους τους χώρους

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-01, 14:20:25
Δίκη Siemens: Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολιτικούς από όλους τους χώρους

«Oταν βγήκε η Ν.Δ. και είπε ότι δεν είχε καμμία σχέση με τον Χριστοφοράκο, αυτό ήταν ψέμα. Ο Χριστοφοράκος μιλούσε με πολλούς πολιτικούς από όλους τους χώρους. Και από τη Ν.Δ. και από το ΠαΣοΚ.

Είχαν κοινωνικές σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό...», υποστήριξε καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens,  το στέλεχος της εταιρείας και γαμπρός του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κ. Βαγγέλης Σέκερης.

 Ο κ. Σέκερης δέχθηκε αλλεπάλληλες ερωτήσεις τόσο από τον πρόεδρο όσο και την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αναφορικά με τα δύο email που απασχόλησαν εκτενώς και την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ασχολήθηκε με την υπόθεση της Siemens.
 
Το πρώτο email εστάλη το 2006  από τον κ. Σέκερη και απευθύνεται στον κ. Σαμαρά από τον οποίον ζητεί να μεσολαβήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο προκειμένου να μην μετακινηθεί σε άλλο τμήμα. «Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζω πολλά», έγραφε  το email.
 
To δεύτερο email απευθύνεται στον ίδιο τον Μ. Χριστοφοράκο και σε αυτό ο κ. Σεκερης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπήρξα βασικός χειριστής προμηθειών του ΟΤΕ, καθώς και των προγραμματικών συμφωνιών», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το παρασκήνιο που συνόδευσε τα σχετικά γεγονότα.
 
Από έδρας ο κ. Σέκερης δέχθηκε απανωτές ερωτήσεις σε τί συνίστανται οι «βρωμιές» που αναφέρονται στο πρώτο email και ποιους αφορούν, αλλά και τι περιλαμβάνει το «παρασκήνιο» που επισημαίνει στο  δεύτερο email, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει συγκεκριμένη απάντηση.
 
«Το email είναι ένα από τα πολλά που έστελνα και στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και του έλεγα για την κατάσταση της εταιρείας», είπε ο μάρτυρας.
 
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Υπονοούσατε λοιπόν ότι κάποιος έδινε λεφτα;
 
ΜΑΡΤ: Δεν υπονοώ τίποτα. Οι «βρωμιές» αφορούν έναν τρόπο επικοινωνίας  που είχα με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Θεωρούσα την περιουσία που είχαν (σ.σ. οι κ. Γεωργίου, Καραβέλας, Μαυρίδης) υπέρογκη. Δεν ξέρω πως πλούτιζε ο καθένας εκεί μέσα. Το είχα πεί και στον Χριστοφοράκο.
 
Νωρίτερα ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει ότι  η «παλαιά διοίκηση εμφάνιζε βελτίωση της ποιότητας ζωής της, είχαν αγοράσει σπίτια.... Υπήρχε σημαντική αλλαγή. Είχα ρωτήσει και τον Χριστοφοράκο εάν δικαιολογούντο αυτές οι παροχές.  Εβλεπα ότι ζούσαν πολύ πλούσια. Οι Γερμανοί ήταν από πάνω και γνώριζαν. Προφανώς τους τα έδιναν».
 
Οι απαντήσεις του πάντως δεν φάνηκε να καλύπτουν την έδρα, με αποτέλεσμα η εισαγγελέας να επισημάνει στον μάρτυρα οτι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με το αδίκημα της ψευδορκίας.
 
 
Το ταξίδι της Siemens
 
Εκτενής αναφορά έγινε και σε ταξίδι που διοργάνωσε η Siemens στην  Κουάλα Λουμπούρ οπου διεξαγόταν η  Φόρμουλα 1. Στο ταξίδι συμμετείχαν μεταξύ άλλων και στελέχη του ΟΤΕ, ενώ - οπως εξήγησε ο μάρτυρας - η Siemens ηταν παγκόσμιος χορηγός .
 
«Δεν μας εξέπληξε οτι συμμετείχαν και στελέχη του ΟΤΕ. Ειναι κατι που συμβαίνει στις εταιρείες. Στο δικό μου μυαλό, αυτό και μόνο δεν είναι επιλήψιμο. Αν όμως συνοδεύεται από κατάθεση χρημάτων, αυτό είναι επιλήψιμο», είπε
 
tovima.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=