ΕΛΛΑΔΑ

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πλοίαρχος του πλοίου Λασσαία

σε-φυλάκιση-δύο-ετών-με-τριετή-αναστολ-295941

Σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε για λαθρεμπορία από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο πλοίαρχος του πλοίου Λασσαία, στο οποίο μετά από έλεγχο του λιμενικού εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μειγμάτων στις δεξαμενές έρματος την ώρα που απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ». Αντίθετα, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε ο πρώτος μηχανικός.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας ένας τελωνειακός ο οποίος αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης που έγινε στο περιεχόμενο των δεξαμενών έρματος του Λασσαία τα οποία έφτασαν σήμερα από το Χημείο.Στη μία εντοπίστηκε νερό σε ποσοστό 98% και 2% πετρέλαιο ενώ στην άλλη κυρίως μαζούτ και πετρέλαιο (90% μαζούτ και 10% πετρέλαιο), ενώ το δείγμα ταιριάζει με αυτό του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας όταν ο συνήγορος του πρώτου μηχανικού Πέτρος Μαντούβαλος υπέβαλε ερωτήσεις στους δύο λιμενικούς που κατέθεσαν στη συνέχεια χαρακτηρίζοντας τις καταθέσεις τους πανομοιότυπες ενώ υποστήριξε πως η προανάκριση διενεργήθηκε από τον ανθυπασπιστή του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο κ. Μαντούβαλος αποχώρησε από την ακροαματική διαδικασία.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες λαθρεμπορίας» ανέφερε ο πλοίαρχος μετά την έκδοση της απόφασης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου