ΕΛΛΑΔΑ

Τι λένε στην ΕΛΑΣ για τις απανωτές επιθέσεις των Anonymous

τι-λένε-στην-ελασ-για-τις-απανωτές-επιθ-297702

Με μεγάλη προσοχή ερευνούν τη δράση των Anonymous Greece τα στελέχη της ΕΛΑΣ, καθώς τις τελευταίες ημέρες η συγκεκριμένη ομάδα έχει πραγματοποιήσει απανωτές επιθέσεις και δράσεις. Μετά την επίθεση στην ιστοσελίδα που δημοσιεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ακολούθησε η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας και τέλος η δημοσιοποίηση κυβερνητικών αρχείων. Παρά το γεγονός ότι -όπως αποδείχθηκε- η τελευταία αυτή πράξη αφορούσε… ήδη δημόσια αρχεία (επρόκειτο για μελέτες της ΤτΕ), οι Anonymous Greece με νέο μήνυμά τους σήμερα εξαπολύουν νέες απειλές για κυβερνοεπιθέσεις.

«Να μας φοβάστε! γιατί ποτέ δεν ξέρετε πότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα σας και μετά να δούμε τι θα έχετε να πείτε! #AnonymousGreece» ανέφεραν με ανάρτηση στο Facebook. Οι Anonymous είχαν πάντως προαναγγείλει τη διαρροή αργά το απόγευμα της Τρίτης και παρέθεσαν το σχετικό λινκ, που επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν το υλικό στον υπολογιστή τους. Σε δεύτερη ανάρτησή τους, προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι «θα ακολουθήσουν πολλά».

Πηγές της ΕΛΑΣ που μίλησαν στο TOC ανέφεραν πάντως ότι ενώ οι ενέργειες της ομάδας δεν φαίνονται ως σοβαρές, έχουν τη σημασία τους. Οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ επιφυλάσσονται μήπως υπάρξει κλιμάκωση των ενεργειών τους ή εάν συνεχιστεί η δημοσιοποίηση υλικού που έχουν ήδη αποσπάσει. Σημείωναν δε με νόημα πως ενώ σε ανάρτησή της στο Facebook η ομάδα ανέφερε πως έχει «κλέψει» 10 gigabyte κυβερνητικών αρχείων, μέχρι στιγμής έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνο 1.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ παρακολουθούν πάντως από κοντά τη δράση των Anonymous της Ελλάδας, επιχειρώντας να διακριβώσουν εάν σε αυτούς συγκαταλέγονται και «μικρά σε ηλικία άτομα ή αφελείς», κάτι που πάντως δεν συνηθίζεται από τη συγκεκριμένη ομάδα.

Προσπαθούν επίσης να δουν εάν οι διάφορες εισβολές που πραγματοποίησαν προέρχονται από αόρατους server, από τις λεγόμενες «πατρίδες της ανωνυμίας», όπου κάποιος μπορεί να πάρει ένα server χωρίς στοιχεία. Ή εάν αυτές έγιναν μέσω tor, έτσι ώστε να υπάρξει αποπροσανατολισμός ως προς τη διεύθυνση IP.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, επειδή κάποιες επιθέσεις τις είδαν online, διαπίστωσαν ότι προς το παρόν ήταν μικρού βεληνεκούς και εάν παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο, φαίνεται να είναι χαμηλού κινδύνου. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΛΑΣ αναμένει να δει ποια θα είναι η εξέλιξη της κατάστασης αυτήν την εβδομάδα.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου