Αnonymous και αστυνομικοί κατά πλειστηριασμών

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-25, 09:28:50
Αnonymous και αστυνομικοί κατά πλειστηριασμών

Anonymous Greece και… συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, εκφράζουν με τον δικό τους τρόπο ο καθένας την αντίθεσή τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την «αρπαγή» σπιτιών από βιοπαλαιστές. «Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα ‘κλειδιά στο χέρι’», καταλήγει το μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση μέσω της σελίδας τους στο Facebook οι Anonymous Greece, καταφέρνοντας να «ρίξουν», όπως υποστήριξαν, το σύστημα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών και λίγο αργότερα την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Την ίδια ώρα η ΠΟΑΣΥ, «συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης». Ο πρόεδρός του αστυνομικού συνδικαλιστικού σωματείου κ Γρηγόρης Γερακαράκος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν αποκλείεται να δούμε αστυνομικούς να εμποδίζουν αστυνομικούς από το να παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια του κοσμάκη», και συμπλήρωσε πως ορκίστηκαν υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, όπως και στο δημόσιο και όχι ιδιωτικό συμφέρον.

 Στο μεταξύ, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έως αργά χθες το απόγευμα, υποστηριζόταν πως κανένας υπεύθυνος από το σύστημα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών και από την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είχε ενοχλήσει τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ερευνήσουν την υπόθεση. Ωστόσο. δεν μπορούσε να αποκλειστεί ότι η έρευνα γινόταν από επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της ΕΥΠ, και στην συνέχεια στην υπόθεση θα εμπλεκόταν και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον σχηματισμό δικογραφίας.

Οι Anonymous με μηνύματα προς την κυβέρνηση, ανακοίνωσαν την επίθεση στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία έχει πέσει από το περασμένο Σάββατο. Το μήνυμά τους στο Facebook, αναφέρει πως «η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλησιάζει, όλα τα ξένα κοράκια έχουν πάρει θέση και περιμένουν πώς και πώς να αρπάξουν τις περιουσίες των φτωχών Ελλήνων πολιτών!  Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!». Ακόμη κάνουν λόγο για ανάλγητη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ που δεν καλύπτει τα έξοδα της μικρής Νεφέλης λέγοντας ότι η πρόσβαση στην υγεία για τους Έλληνες πλέον είναι πολυτέλεια. Αναλυτικά, το μήνυμα των Anonymous έχει ως εξής: «Αγαπητή ελληνική κυβέρνηση, Στην χώρα όπου η πρόσβαση στην Υγεία κατάντησε πολυτέλεια για τον φτωχό, η ανάλγητη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνείται να καλύψει τα έξοδα μετάβασης της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό, ώστε να αντιμετωπιστεί η σοβαρή ασθένειά της. Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πλησιάζει, όλα τα ξένα κοράκια έχουν πάρει θέση και περιμένουν πώς και πώς να αρπάξουν τις περιουσίες των φτωχών Ελλήνων πολιτών! Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων! ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ Κυβερνητικοί μασόνοι και μη θα τα πούμε σύντομα. Υ.Γ. Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα “κλειδιά στο χέρι”».

        Λίγο αργότερα οι Anonymous Greece ανακοίνωσαν πως «έριξαν» και την σελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και εξέφρασαν νέες απειλές για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) .

Τέσσερις ημέρες νωρίτερα με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κυρίως για το ενδεχόμενο συμμετοχή τους στην εκτέλεση αποφάσεων εκκένωσης κατοικιών πολιτών που πλειστηριάστηκαν, προειδοποιώντας την κυβέρνηση. «H Κυβέρνηση, αγνοώντας την κατακραυγή που προκαλούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, δέσμια των μνημονιακών της συμφωνιών με τους δανειστές της χώρας και κατά παράβαση των όσων είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δίνει το ‘πράσινο φως’ για εφαρμογή και αυτών των άδικων και παράλογων μέτρων καταλήστευσης της περιουσίας των συμπολιτών μας που βρέθηκαν στη δυσχερή θέση της αδυναμίας αποπληρωμής των χρεών τους» αναφέρει η ΠΟΑΣΥ στην αρχή της ανακοίνωσή της. Συμπληρώνει επίσης πως η ομοσπονδία «συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

          Η αστυνομική ανακοίνωση καταλήγει: «Τα νέα ήθη που επιχειρεί η Κυβέρνηση να επιβάλει δια της αστυνομίας, θα μας βρουν στις επάλξεις του αγώνα για μια αστυνομία η οποία θα είναι δίπλα και όχι απέναντι στους συμπολίτες μας. Προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα και πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των καλών μας σχέσεων με την κοινωνία και τους ανθρώπους που βλέπουν τον αστυνομικό ως φίλο και συμπαραστάτη στη δυστυχία του και όχι ως ‘φόβητρο’ για να μη διεκδικήσουν το δίκιο τους».

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=