ΕΛΛΑΔΑ

Στην αγορά φαίνεται το βάθος της ύφεσης

στην-αγορά-φαίνεται-το-βάθος-της-ύφεση-499511

Στην οδό Ερμού, έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της Αθήνας, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την εικόνα της αγοράς.

Συνοδευόμενος από τον υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής, Βασίλη Κικίλια, ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες με πρώτο το θέμα του παραεμπορίου, της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αλλά και της εγκληματικότητας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αντιληφθεί, όπως είπε χαρακτηριστικά, το λάθος της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί.

«Το βάθος της ύφεσης το βλέπουμε εδώ, όπου πραγματικά χτυπάει η καρδιά της πραγματικής οικονομίας» τόνισε, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να έρθει ο ίδιος στην οδό Ερμού για να δει τις συνέπειες της ύφεσης.

Το χειρότερο είναι ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι άδικα, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλήγοντας: «Αυτό που βλέπουμε είναι η διάλυση της αγοράς: Ανθρωποι που προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια, καταστηματάρχες οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χιλιάδες λουκέτα».

Μετά το τέλος της περιοδείας του, ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε πρόσκληση ομάδας νέων και κάθισε μαζί τους σε καφενείο της οδού Αιόλου, όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας σημειώνει ότι στην αγορά αντικατοπτρίζεται η εικόνα της κοινωνίας και της οικονομίας της χώρας.

«Σε μια περίοδο βίαιων ανατροπών και ανακατατάξεων, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα, θεωρούμε υποχρέωση όλων όσοι αποφασίζουν για το αύριό μας να νοιώσουν από πρώτο χέρι το σφυγμό της αγοράς. Μιας αγοράς που σήμερα πασχίζει να διατηρηθεί στη ζωή μέσα από ένα καθεστώς αβεβαιότητας, ανασφάλειας και δυσδιάκριτων προοπτικών».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου