ΕΛΛΑΔΑ

280 άτομα -μέλη σε δυο σπείρες ναρκωτικών που εξαρθρώθηκαν

280-άτομα-μέλη-σε-δυο-σπείρες-ναρκωτικών-311884

Με βίντεο που κατέγραφαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες οι αστυνομικοί και με υποκλοπές από τον «υπερκοριό» της ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκαν ένα προς ένα τα… εκατοντάδες (!) μέλη δυο εγκληματικών οργανώσεων με κοινό αρχηγικό πυρήνα, που είχαν πλημμυρίσει τη Ρόδο με «σκληρά» και «μαλακά» ναρκωτικά από τις αρχές του 2017.

Με τις πολύμηνες παρακολουθήσεις, εξακριβώθηκε το modus operandi των μελών τους, εντοπίστηκαν οι περιοχές όπου έκαναν διακίνηση και αποκαλύφθηκε ο τρόπος με τον οποίο νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδά τους. Συνδετικοί κρίκοι μεταξύ των δυο συμμοριών ήταν έξι Έλληνες ηλικίας 29, 29, 43, 50 και 57 χρόνων και ένας 38χρονος Αλβανός που συνελήφθησαν με επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας, αλλά και ακόμη έναν 60χρονο Έλληνα και έναν 34χρονο Αλβανό οι οποίοι αναζητούνται. Άλλα 271 άτομα (!) κατηγορούνται για συμμετοχή στις σπείρες και τα στοιχειά των περισσοτέρων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι δυο συμμορίες δρούσαν στην πόλη της Ρόδου, τη Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου και την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ρόδου και εκτιμάται ότι είχαν διακινήσει τουλάχιστον ένα κιλό και 398 γραμμάρια κοκαΐνης, ηρωίνη βάρους 74 γραμμαρίων και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 51 κιλών και 100 γραμμαρίων! Η διακίνηση απέφερε στα μέλη τους πλούσια κέρδη, όπως προκύπτει από τα 59.818 ευρώ που κατασχέθηκαν στις κατοικίες των κατηγορουμένων, ενώ στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχουν μπει τα 12 βιβλιάρια καταθέσεων που βρήκαν μαζί με πέντε τραπεζικές κάρτες, αλλά και οι χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα, χρηματικά ποσά και ποσότητες ναρκωτικών που είχαν οι αρχηγοί των δυο οργανώσεων.

Κατά τις έρευνες, κατασχέθηκαν ακόμη ακατέργαστη κάνναβη βάρους 128 γραμμαρίων, δυο ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, δυο αεροβόλα πιστόλια, ένα αεροβόλο τυφέκιο, 290 φυσίγγια κυνηγετικού, ένας γεμιστήρας πολεμικού όπλου με 31 σφαίρες, ένα στιλέτο, ένας σουγιάς, μια ξιφολόγχη, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αγορά, κατοχή, αποθήκευση, μεταφορά, πώληση και καλλιέργεια ναρκωτικών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εκβίαση, κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράνομη οπλοκατοχή.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου